Log in

Els fets delictius es redueixen un 15,6% a Roses, segons la Junta Local de Seguretat

Els fets delictius a Roses s’han reduït un 15,6% en el darrer any, tal i com es va posar sobre la taula en la Junta Local de Seguretat, reunida la tarda del divendres passat. Per tipologia de delictes, hi ha un reducció dels robatoris amb força a domicili (10%), els robatoris amb força a l’interior de vehicles (baixen un 48,3%); i els robatoris amb força a establiments descendeixen un 39,5%. 

Segons les dades presentades pels diferents cossos policials a la Junta Local de Seguretat, reunida la tarda del passat divendres, els fets delictius a Roses s’han reduït un 15,6% en el darrer any.

El total de delictes contra les persones ha disminuït un 3%, i els delictes contra el patrimoni han baixat un 19,7%. Per tipologia de delictes, hi ha un reducció dels robatoris amb força a domicili d’un 10%, els robatoris amb força a l’interior de vehicles han baixat un 48,3%; i els robatoris amb força a establiments han disminuït un 39,5%.

Aquesta reducció, segons el conseller d’Interior Jordi Jané, que va presidir la reunió, és degut a la bona feina policial feta al llarg de 2016 pels cossos de seguretat.

Com dèiem la Junta Local de Seguretat, reunida la tarda de divendres 10 de març a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses, va estar presidida pel conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya i per l’alcaldessa, i va comptar amb la participació del director territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, pel comissari cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milán, pel sotsinspector cap de l’ABP Roses, Gabriel Garcia, i per l’inspector cap de la Policia Local, Eduard Campà, així com per membres de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

Un dels temes que també si van tractar va ser la problemàtica del top manta o la venda ambulant al municipi. Un fenomen que tornarà a envair el passeig marítim de la població amb l’arribada del bon temps. Problemàtica que no solament és de Roses, si no que també la pateixen altres ajuntaments catalans. Per aquest motiu el conseller d’interior ja va avançar dues mesures que es prendran aquest any per mirar de disminuir el nombre de manters.

Per la seva banda l’alcaldessa de Roses va anunciar que aquest dimarts es desplaçarà a Barcelona per participar a la darrera reunió del grup de treball encapçalat pel síndic de greuges i altres administracions per intentar frenar i reduir aquest fenomen que pateixen moltes poblacions catalanes. Alhora que va donar a conèixer que la iniciativa de posar càmeres de vigilància al passeig marítim aquest any no es podrà tirar endavant.

Una de les accions dutes a terme l’estiu passat per lluitar contra el top manta, i que es tornarà a repetir aquest any, és el reforç de la plantilla de la Policia Local amb la incorporació de 6 agents durant 4 mesos.    

Deixa un comentari