Log in

Els museus Dalí tenen 1.300.000 visitants el 2016

Els museus Dalí han fet balanç de l’any 2016. Consideren les dades com positives malgrat que per qüestions conjunturals ha disminuït el públic rus i francès. De cara a futur volen seguir potenciant el mercat asiàtic.

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat, després d’aprovar-la, la memòria anual dels museus Dalí de l’any 2016. Han tingut 1.300.000 visitats un 1,46% menys que l’any anterior, fet que justifiquen amb la davallada de públic rus, per la devaluació el ruble, i francès, per les restriccions de seguretat. Aquest any seguiran les tasques d’acostar la figura de Salvador Dalí al mercat asiàtic en diverses línies d’actuació.

 

També han presentat les adquisicions: un dibuix de l’any 1923, 14 il·lustracions i 14 nadales de l’artista empordanès. També han adquirit un fons fotogràfic i diverses publicacions. No inclouen l’oli comprat en subhasta la setmana passada. La directora dels museus Montse Aguer ha posat l’accent en la tasca que realitza el Centre d’Estudis Dalinians que porta 20 anys atenen investigadors de tot el món.

Deixa un comentari