Log in

Els Bombers de Figueres reivindiquen millors condicions i un nou parc.

Els Bombers de Figueres han estat els protagonistes de la diada del patró dels bombers que s’ha celebrat avui al Teatre El Jardí de Figueres i on s’han fet entrega les medalles d’Honor. Els bombers figuerencs reclamen un parc digne que serveixi com a centre operatiu de tota la comarca. També demanen més bombers i més cursos de preparació. Han recordat que encara no hi ha cap protocol d’emergències al Túnel del Tren d’Alta Velocitat del Pertús.

Avui se celebrava la diada de Sant Joan de Déu, patró dels Bombers i la ciutat de Figueres ha estat l’encarregada de rebre l’acte de celebració. A la porta del Teatre Jardí de Figueres, i esperant al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont els bombers del Parc de Figueres han mostrat les seves reivindicacions. Carles Puigdemont ha dit en el seu discurs de tancament de l’acte d’entrega de les medalles que la Generalitat està treballant per millorar les condicions del cos de bombers.

Els bombers de Figueres asseguren que arrosseguen diverses mancances. Una d’elles és el poc personal amb el que disposen. Segons informen des del parc de Bombers de la capital de l’Alt Empordà només són cinc els bombers que estan de guardia quan haurien de ser set persones. I és que aquest parc de bombers s’ha de fer càrrec de 40 municipis de primera sortida, el que és el mateix a 75.0000 habitants. Però no només això, també han volgut mostrar el seu malestar per la precarietat infraestructural de les instal·lacions del parc.

 

Pel que fa l’acte d’entrega de medalles que s’ha realitzat al Teatre el Jardí de Figueres ha transcorregut amb total normalitat. S’ha presentat l’himne dels bombers de la generalitat. I el moment més amable de la jornada l’ha posat en Jordi, el nen de tres anys que es va perdre a una zona boscosa de Camós i que va ser rescatat per a dues persones voluntàries que estaven realitzant la recerca del menut amb els bombers de la Generalitat i la resta de cossos de seguretat. El menut ha estat l’encarregat de fer l’entrega de la diploma d’honor per la seva acció.

Deixa un comentari