Log in

Adjudicat la redacció del projecte de l’ample de via internacional

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha adjudicat l’esperat projecte d’implantació d’ample de via internacional de mercaderies de Vilamalla que permetrà a les empreses del sector per ús d’aquesta terminal ferroviària per als seus transports de mercaderies. El cost d’aquest projecte serà de quasi 17 milions d’euros.

La implantació de l’ample de via internacional a la terminal de mercaderies de Vilamalla serà una realitat en un futur pròxim. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte que permetrà fer arribar l’ample europeu fins a aquesta zona industrial. El que es convertirà en un dels punts ferroviaris més importants de Catalunya. La terminal formarà part del corredor mediterrani i també de la xarxa transeuropea de transport. El preu d’aquest projecte serà de 16,9 milions d’euros.

La terminal tindrà una superfície de quasi 4 hectàrees i formarà part del Logis Intermodal Empordà. Aquest projecte, amb visió internacional, permetrà impulsar la infraestructura ferroviària i a més donarà resposta a les demandes dels empresaris i empreses que ja han dit que faran ús d’aquesta terminal quan ja disposi d’ample internacional.

 

Aquesta obra tindrà dos àmbits d’actuació, per una banda dins de la Xarxa Ferroviària d’Interès General i una altra a la terminal i al ramal de connexió amb la xarxa ferroviària estatal. Això vol dir que les vies 2 i 4 tindran un ample mixt i serviran com a vies d’expedició i recepció de la terminal de Vilamalla, la via 3 seguirà tenint un ample de via ibèric i serà on circularan, com fins ara, els trens de viatgers i la via 1 serà una via d’ample mixt pel transit entre Barcelona i Figueres i també pels serveis entre Barcelona i Vilafant.

Deixa un comentari