Log in

Memòria 2016 del Servei Local de Teleassistència Domiciliària

La Diputació de Girona ha fet pública la memòria 2016 del Servei Local de Teleassistència Domiciliària que es porta a terme a Castelló d’Empúries des de l’1 d’octubre del 2006. Més de la meitat dels usuaris d’aquest servei viuen sols o soles.

Des de la posada en marxa del Servei Local de Teleassistència Domiciliària a Castelló d’Empúries 132 persones del municipi han pogut envellir amb més seguretat i qualitat de vida a casa seva gràcies a aquesta prestació social que ofereix la Diputació de Girona conjuntament amb els municipis de la demarcació.

Aquest servei dóna una major autonomia funcional a les persones que l’utilitzen i proporciona tranquil.litat tant a elles mateixes com a l’entorn familiar. Qualsevol persona interessada en rebre informació, assessorament o sol.licitar el servei només ha d’anar a l’àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament i demanar hora per concertar visita amb les assistents socials.

 

7º La neteja del rec del Mal Diner, a Castelló d’Empúries ja és una realitat. Aquests darrers quinze dies s’han estat portant a terme els treballs de desbrossada i d’increment de la secció del rec, en el seu tram que va des de l’entrada d’aquest curs d’aigua al terme municipal de Castelló d’Empúries i fins al punt on tributa al riu La Muga, just darrera de l’asil Toribi Duran. Les feines han estat finançades en la seva totalitat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, i han tingut un cost de més d’11.000 €. En conjunt s’ha intervingut sobre més d’1 km de traçat d’aquest rec, en el qual s’hi ha retirat la vegetació que havia crescut al bell mig de la llera així com la brancada morta o caiguda, de manera que no hi hagi obstacles a la lliure circulació de les aigües. També s’ha drenat el fons del rec arreu del tram, amb l’objectiu d’incrementar la seva secció i afavorir el drenatge dels espais agrícoles pels quals discorre. Val a dir que atès els anys que feia que no s’intervenia en aquest corrent d’aigua, la quantitat d’arbres que s’havien fet grossos al seu interior era molt important, cosa que ha suposat una complexitat afegida en haver de tallar i treure gran quantitat de fusta de manera pràcticament manual. A banda de l’estat acumulat d’abandó d’aquest rec que feia molt necessari intervenir-hi, el fet que l’Ajuntament de Peralada el netegés aigües amunt aquest passat estiu ha fet gairebé ineludible completar els treballs de neteja fins al punt on aquest curs desemboca a la Muga.

Deixa un comentari