Log in

Un terç dels gossos de la protectora de Figueres són de raça perillosa

La protectora d’animals de Figueres té molts gossos de raça perillosa. Això és un problema perquè degut al comportament d’aquests cans i els requeriments com la llicència de tinença d’animals potencialment perillosos ningú els adopta.

La protectora de Figueres denuncia que un terç dels gossos que allotgen són de races perilloses. La falta de regulació en comparació amb altes països com Alemanya o Itàlia ha provocat que s’instal·lin punts d’importació i venda d’aquests cans. Expliquen que tenir gossos d’aquestes races es va posar de moda. Aquests animals, la majoria ja crescuts, són abandonats pel seu caràcter i mida; també s’ha donat el cas de rebre gossos amb marques d’haver-los utilitzar en baralles.

 

Per una banda els adoptants que els volguessin haurien de tenir una llicència expressa i per l’altra els membres de la protectora no accedeixen a donar en adopció gossos que puguin donar seriosos problemes de convivència. Per això davant l’acumulació d’uns 40 gossos sense esperança de sortir en adopció la protectora ha pres la iniciativa i realitzarà una prova pilot d’ensinistrament, per tal de reeducar-los i que puguin tenir una família que se'n faci cura, amb responsabilitat

Deixa un comentari