Log in

La Fundació Gala-Salvador Dalí adquireix l’obra “Figura de Perfil”

La Fundació Gala-Salvador ha comprat aquesta obra que veuen a les seves pantalles. Es tracta de Figura de Perfil, un oli sobre cartró de l’any 1925 i de l’artista Salvador Dalí. La peça ha estat subhastada a Bonhams Londres i el preu de martell ha estat d’1,8 milions d’euros.

La Fundació Dalí valora molt positivament aquesta incorporació perquè contribueix a  enriquir tant la seva col·lecció com el coneixement de la tècnica pictòrica de l’artista els anys previs a la seva adhesió al grup surrealista. L’any 2009 la Fundació ja va adquirir Figura d’esquenes, també de l’any 1925. Ambdues van participar en la primera exposició de Dalí a les Galeries Dalmau de Barcelona el novembre del mateix any que l’artista els va pintar. Amb aquest retrat ja són 4 els olis amb Anna Maria, germana de Dalí, com a protagonista que formen part de la col·lecció de la Fundació.

 

L’esforç econòmic que comporta aquesta adquisició compleix la voluntat i missió de la Fundació Dalí de posar a l’abast del públic pel seu gaudi obres mestres de Salvador Dalí.

Deixa un comentari