Log in

Roses inicia el Març Poètic amb la inauguració de l’exposició “Escolteu aquest silenci” de Joan Brossa

Per tal d’arribar a un major nombre de públic, l’Ajuntament de Roses ha decidit obrir a diferents àmbits la celebració del Març Poètic, amb l’organització de diferents activitats pensades per arribar tant al públic infantil com a l’adult.

Activitats que es van iniciar aquest passat cap de setmana amb la primera de les cinc propostes que es duran a terme aquest mes a diferents equipaments culturals del municipi, totes relacionades amb aquest gènere literari, consistent en la inauguració de l’exposició “Escolteu aquest silenci” de Joan Brossa.

El títol de l’exposició és el mateix d’un poema escrit per Brossa l’any 1963. Uns mots que sintetitzen tota una trajectòria projectada en diferents gèneres i disciplines, en un context històric convuls i contrari a la llengua en què s’expressà i a les seves idees. El full de ruta del poeta és el de “caminar i oblidar”. I en aquest camí actua sempre de manera compromesa, transforma la realitat màgicament i acondueix el lector o espectador cap a una reflexió crítica i irònica, amb uns elements mínims i senzills.

La inauguració de l’exposició, que va tenir lloc la nit del passat dissabte, va comptar amb la participació de la directora de la Fundació Joan Brossa, que va voler destacar el següent de l’artista.

 

L’exposició, que es pot visitar fins el 2 d’abril, consta de 27 peces originals, repartides en 11 poemes visuals, 5 cartells, 9 poemes objecte, una instal·lació i el llibre "El bosc a casa", fet en col·laboració amb Pere Jaume. A banda d’aquestes peces, s’han reproduït disset poemes escrits del poeta amb la finalitat de donar el mateix valor a l’obra escrita que a la part visual.

Deixa un comentari