Log in

15 municipis alt empordanesos esperen cobrar l’IBI de l’AP7

15 municipis alt empordanesos estan esperant cobrar l’IBI de l’autopista AP7. Després que autopistes només hagués de pagar el 5% de l’IBI degut a una rebaixa d’aquest impost que ha durat 45 anys, ara Abertis, l’empresa concessionària haurà de pagar el 100% d’aquest impost. El que permetrà millorar les arques municipals a gran part de la comarca de l’Alt Empordà.

Els ajuntaments comencen a fer comptes i a estudiar on destinaran els diners que rebran, a partir d’aquest 2017 degut a la normalització de l’IBI en les autopistes catalanes. Des de l’any 1972, aquestes carreteres, tenien el privilegi de pagar només el 5% de Impostos de Béns Immobles. Ara, 45 anys després, aquests exempció ha finalitzat i ara hauran de pagar el 100% del valor de l’impost. Des de La Jonquera, passant per Pont de Molins, Figueres, Pontós i Bàscara, els ajuntaments esperen amb candeletes que arribin aquests diners i poder-los invertir en els seus municipis. A Figueres, per exemple, esperen ingressar 95.000 euros d’IBI pel tram de l’AP7 que transcorre pel terme municipal. A l’altre banda de la comarca ens trobem Bàscara, un dels municipis més endeutats de Catalunya, passarà d’ingressar 9.800 euros anuals a 196.000.

 

Pel que fa a Vilafant veurà augmenta les seves arques municipals en 163.000 euros que destinaran a minvar les molèsties causades als veïns que viuen més a prop de l’autopista. Un altre de les poblacions afectades pel pas d’aquesta via pel seu terme municipal és Pontós. Aquest municipi destinarà els diners de l’IBI de l’autopista AP7 a millorar el seu dispensari municipal.

Deixa un comentari