Log in

El Carnaval de Castelló esquiva el mal temps

Aquest cap de setmana Castelló d’Empúries ha celebrat un Carnaval que meteorològicament ha tingut de tot: pluja, pedra i sol, no obstant totes les passades s’han pogut portar a terme amb uns 1.500 participants.

Com cada any la desfilada nocturna d’Empuriabrava es va convertir en el tret d’inici del Carnaval 2017. Per moltes colles aquesta rua és l’assaig general per les coreografies i posada en escena de carrosses. La novetat d’aquest any és que a les 21 h, es va fer la concentració de carrosses i comparses davant del sector Sant Mori, a la zona Sector Muga d’Empuriabrava, és a dir  es canviava la direcció de la desfilada per arribar a la carpa instal·lada a la Plaça de les Palmeres. Puntualment, a les 21.30 començava la tradicional desfilada nocturna per l’avinguda Carles Fages de Climent. Enguany tot i que no feia massa fred l’amenaça de pluja va estar present tota la nit i fins i tot van caure algunes gotes mentre es feia la rua. El mal temps però va aguantar fins al punt d’arribada. Va ser llavors quan va començar a ploure de valent la qual cosa va fer que moltes colles s’afanyessin a anar a guardar les carrosses o bé a entrar a la carpa on hi va haver una discomòbil per a totes les edats i ball de carnaval amb la Banda del Coche Rojo.

Dissabte continuaven els actes de Carnaval, amb la rua infantil de la tarda pels carrers i places del centre històric. En aquesta ocasió els grans protagonistes van ser els més petits que acompanyats pels seus pares van desfilar disfressats i al ritme de la música fins a la sala polivalent.

Un cop a la sala polivalent l’Oncolliga va servir la xocolata a les colles inscrites. Com cada any es van superar totes les previsions i de 250 persones apuntades al final es van servir 700 xocolates. La música del ball infantil la va posar el grup “Reggae per a xics” amb “The Pinguins”. Cap al final de ball van arribar els llamps i trons i una important tromba d’aigua que va deixar anar pedra. L’organització davant  aquest panorama va decidir retardar mitja hora la rua nocturna per intentar esquivar el mal temps i de fet va ser així. La desfilada nocturna de carrosses i comparses es va fer sense pluja i amb un gran ambient.

Un cop acabada la desfilada tothom es va concentrar a la plaça polivalent on hi havia ball de carnaval amb “The Txandals” i l’Orquestra Maribel.

Diumenge darrer dia de Carnaval, va tenir lloc l’espectacular desfilada diürna de carrosses i comparses a Empuriabrava. Aquesta vegada el protagonista va ser el temps ja que el dia es va despertar radiant i això va fer que un nombrós públic es concentrés a l’avinguda Fages de Climent per a seguir el desenvolupament de la rua.

A dos quarts de tres les colles que van voler van poder anar al dinar de carnaval ofert per l’Oncolliga a la sala polivalent. El menú va constar de fideuà, botifarra amb patates, gelat i coca de crema. Tot seguit els humoristes Peyu i Dani van oferir un breu espectacle monòleg que va ser difícil de seguir per culpa del volum de gent que hi havia a la sala polivalent. El moment més esperat, el del lliurament de premis, es va fer cap a les 5h de la tarda. Enguany els premis de les carrosses van ser:

1r. Els Diables

2n. Moulin Rouge

3r. Déus del Mar

En la modalitat de comparses:

1r. Superman

2n. Alicia en el país dels Festucs

3r. Ós Panda

 

Finalment en aquesta edició el Premi Flor i Nata va ser per “Les Teresines” que amb el seu bon humor es van saber posar al públic a la butxaca. En definitiva, han estat 3 dies de gresca i xerinol.la amb una participació aproximada de 1.600 persones repartides en 29 carrosses i 25 comparses.

Deixa un comentari