Log in

Les autopistes hauran de pagar el 100% d’IBI a partir d’aquest 2017

Per a les empreses concessionàries de les autopistes catalanes se’ls ha acabat l’exempció de pagament del 95% d’IBI que tenien des de l’any 1972. A partir d’aquest 2017 en lloc de pagar només el 5% del total de l’Impost de Bens Immobles pel pas d’aquestes carreteres per diversos municipis catalans, enguany hauran d’embutxacar 14 milions d’euros als 142 municipis afectats pel pas d’aquestes vies. Un d’aquest municipis és Bàscara, un dels municipis més endeutats de Catalunya.

Són molts els municipis afectats pel pas de les autopistes però a partir d’ara també es beneficiaran de l’IBI d’aquestes vies. Des de l’any 1972, les autopistes es beneficiaven en el pagament d’aquest impost, ja que només havien de pagar un 5% del seu total. Ara, una vegada ha finalitzat aquest benefici, autopistes haurà de pagar el 100% de l’Impost de Bens Immobles a 142 ajuntaments catalans, això suposarà que l’empresa concessionària, Aberrtis, haurà de pagar 14 milions d’euros aquest 2017. Un dels municipis afectats pel pas de l’autopista i també un dels més endeutats de Catalunya és Bàscara. Així és com es beneficiarà, aquesta població de l’Alt Empordà, del cobrament de l’IBI.

Al mes de desembre el consistori de Bàscara va realitzar una consulta per decidir si venien o no l’edifici de l’Ajuntament per poder afrontar l’elevat deute públic. Ara, gràcies al cobrament de l’IBI de les autopistes rebran 196,000 euros anualment.

 

A partir d’ara, els 142 ajuntaments afectats pel pas d’una autopista veuran com augmenta el seu pressupost municipal gràcies a l’eliminació de l’exempció fiscal del 95% que beneficiava a les concessionàries de les autopistes AP-7, AP-2, C-32 I C-33.

Deixa un comentari