Log in

Un empleat d'una elèctrica assessorava com punxar la llum

El jutjat número 6 de Figueres ha dictat en les interlocutòries de presó del macrooperatiu antidroga que es va realitzar aquesta setmana a l’Empordà que suposadament, un treballador de la companyia Endesa assessorava al clan de la droga sobre com havien de punxar la llum. També apunta que tenien un agent immobiliari de confiança que suposadament els ajudava a trobar immobles que compraven per expandir-se i blanquejar els diners de la venda de droga.

L’operatiu antidroga que es va realitzar a l’Empordà aquesta setmana es va saldar amb la detenció de 32 persones, suposadament integrants de l’organització. Tot i que una de les detencions va quedar sense efecte, la resta va passar a disposició judicial. 13 d’aquestes persones van ser enviades a presó per suposats delictes de defraudació de fluid elèctric, blanqueig de capitals, contra la salut pública, tinença d’armes, pertinença a grup criminal, simulació de delicte i danys per incendi.

Per la seva banda, el jutge ha dictat les interlocutòries de presó on es recullen un bon grapat de causes i investigacions diverses relacionades amb el clan Capirote, dedicat al tràfic de marihuana de l’Alt Empordà. De les escoltes telefòniques que van tenir s’ha pogut desprendre que els integrants del grup tenien contacte amb un treballador de la companyia Endesa, qui els assessorava sobre com havien de punxar la llum, segons ha apuntat el jutge. Però no només això, el clan també tenia un agent immobiliari que els ajudava a trobar immobles, que després compraven per expandir la seva tasca i que servia, a més, per blanquejar els diners de la droga.

 

El jutge que porta aquest cas també va relacionar aquest clan amb diverses causes. Una va ser la mort a trets d’un home a l’exterior del cementiri de Figueres el dia de Tots Sants de l’any 2013. El fiscal apunta que els dos detinguts per aquest fets eren del Clan Capirote i van ser, suposadament, els encarregats de matar a trets a l’home.

Deixa un comentari