Log in

Figueres aposta per protegir una planta endèmica del Castell de Sant Ferran

L’Ajuntament de Figueres ha instal·lat cartells informatius i d’advertència a l’entrada de la fortalesa de Sant Ferran per tal de prendre mesures per a la protecció d’una planta endèmica de l’Alt Empordà i que es troba a aquest indret de la ciutat. La planta està en greu perill d’extinció i es vol així poder-la protegir i recuperar l’espècie.

El Castell de Sant Ferran de Figueres ha estat una de les edificacions històriques més oblidades a la capital de l’Alt Empordà. Aquest Castell està declarat bé cultural d’interès nacional i està situat sobre un turó i ocupa una superfície de 320.000 metres quadrats. Va se construït al segle XVIII sota les ordres d’enginyers militars. Els més destacats van ser Pedro Martín Cermeño i Juan Martín Cermeño.

L’entitat que treballa per la recuperació, el manteniment i la difusió d’aquest Castell ha intentat que els diferents governs que han passat pel consistori tinguin més en compte aquesta fortalesa. Ara, l’Ajuntament Figuerenc ha començat a prendre mesures per tal de protegir una planta endèmica de l'Alt Empordà que es pot trobar al castell de Sant Ferran. La planta està en greu perill d'extinció i s'han instal·lat rètols informant de les mesures per protegir-la.

 

Els cartells indiquen que els gossos que passegin per la zona han d’anar lligats per tal d’evitar que els xais que allà pasturen no s’espantin. Uns xais que començaran a pasturar a partir del mes de març i que ajudaran a la preservació d’aquesta espècie, menjant-se l’herba i els rebrots d’arbust de l’entorn. D’aquesta manera permetrà mantenir els Prats secs mediterranis i reduir la biomassa vegetal per tal de minimitzar el risc d’incendis. També s’afavorirà que la planta neixi més tendra.

 

 

Deixa un comentari