Log in

ELS REGIDORS D’UNIÓ DEIXEM LES NOSTRES RESPONSABILITATS DE GOVERN

En la nostra roda de premsa del passat dia 1 de febrer, vàrem dir que el trencament del Pacte de Govern amb PSC i Compromís d’Esquerra ens resulta del tot punt inacceptable, tant la forma com el fons dels fets. Com ja vàrem expressar “ens sembla precipitada, que encara hi ha ponts i punts en comú que permetrien donar continuïtat al pacte amb el PSC i Compromís, sense tancar-nos a altres posicions”.

 

Hem dit reiteradament a Marta Felip que és clarament inviable governar amb una minoria de 7 i dur a terme una acció de Govern coherent, estable i consensuada. Així mateix, hem explicitat que independentment de la tramitació de la dissolució del Grup Municipal de Convergència i Unió, amb la mateixa llibertat i independència amb que l’Alcaldessa i el PDCat Figueres varen actuar en el trencament del Pacte de Govern, els Regidors d’UDC actuarem amb plena llibertat en tots els àmbits municipals, sense subjecció a instruccions que emanin del Grup CiU i que iniciarem una ronda de converses amb TOTS els altres Grups Municipals a fi i efecte de “re” constituir un Govern que, amb unitat, permeti afrontar els reptes de la ciutat de Figueres.

 

Per establir algun punt de connexió que permetés sortir d’aquesta situació i escoltar les seves propostes, ahir ens vàrem reunir la Núria Galimany i jo amb l’Alcaldessa i en Jordi Masquef, actual President local del PDCat.

 

Vàrem demanar que fessin algun gest en reconeixement que el trencament del Pacte de Govern ens col·loca ens una situació d’ingovernabilitat i que va ser precipitat, apart no haver-nos dit res abans. No vaàem obtenir cap resposta que no fos la recurrent que “governarem amb pactes puntuals”. Tampoc cap reconeixement de la necessitat de prendre mesures per restablir l’economia municipal, quines mancances hem posat de manifest. I molt menys encara a la dissolució del Grup CiU o a permetre que tinguem una independència d’actuació com a Partit independent que som.

 

Vàrem manifestar a Marta Felip i Jordi Masquef que és molt revelador l’Editorial del Diari Girona: “Dinamitar un pacte de govern sense tenir lligada una alternativa viable és una decisió, com a mínim, temerària per garantir la bona governabilitat del municipi”, “Els rampells no són una bona estratègia política”

 

Entenem que hi ha d’haver un canvi d’actitud, un reconeixement clar que el trencament del Pacte va ser precipitat i erroni, i una voluntat clara de diàleg amb la resta de Grups, inclòs el PSC i Unió. Per tot això, volem ser coherents i evitar que se’ns titlli d’utilitzar una manera de fer “autoritària, altiva i arrogant” en paraules del periodista del Punt en una entrevista ben recent, i per això hem decidit deixar les nostres responsabilitats de Govern.

 

Hem valorat molt bé les diferents alternatives i interioritzat les conseqüències: quedar-nos a Govern és acceptar el que s’ha fet i perdre’ns el respecte, el que ens puguin tenir i el que volem tenir de nosaltres mateixos. Deixar el Govern representa perdre veu i representativitat, però mantindrem la força i la credibilitat, serà només un interval, doncs com li hem dit reiteradament a Marta Felip, “no és pot governar amb 7 regidors” molt menys amb 4 i mig...

 

NÚRIA GALIMANY I GRANÉS – MANUEL TORO COLL

 

 

Grup Municipal d’Unió Democràtica de Catalunya, en constitució

Deixa un comentari