REGIDORS-Salvi Güell 27/04/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Darreres places per a participar al “Com a casa”

  Darreres places per a participar al “Com a casa”


  El Centro al centre històric i l’Espai Alberes a Empuriabrava són els dos espais oberts de dilluns a divendres en horari de 16h a 19 hores per a participar al programa “Com a casa”. Aquest és un servei adreçat a alumnat del municipi d’entre 3r de primària i 4t de secundària que va néixer de la voluntat d’oferir a l’alumnat un espai al qual poder accedir després de les classes, ja sigui per a fer les tasques escolars, estudiar o llegir. A cada un dels dos espais del “Com a Casa” hi ha una monitora de lleure que dinamitza l’espai i fa un suport a l’alumnat en les seves tasques, tot i que l’objectiu principal és que l’alumnat en pugui fer ús de forma autònoma. Aquesta proposta és gratuïta i encara queden algunes places. L’alumnat inscrit pot acudir el servei els dies i hores que ho necessiti, el que s’entén com a entrada lliure. És a dir, un cop l’alumne/a presenta la seva inscripció, pot fer ús del servei els dies i hores que vulgui, sense necessitat d’establir una periodicitat concreta. Tot i ser concebut com un espai de reforç a la tasca escolar, quan els alumnes i les alumnes han finalitzat les seves tasques també es desenvolupen activitats lúdiques i de lleure, així com manualitats i activitats dirigides.

 • Dimecres hi ha donació de sang a Castelló d’Empúries

  Dimecres hi ha donació de sang a Castelló d’Empúries


  La Germandat de Donants de Sang amb delegació a Castelló d’Empúries enceta el 2024 amb la primera convocatòria de donació de sang de l’any a la sala municipal. Un any més els alumnes de l’institut col·laboren en aquesta convocatòria. Aquesta serà la darrera convocatòria de l’any que es fa ala sala municipal davant l’inici imminent de les obres de rehabilitació de l’edifici. Pel que fa a dades facilitades pel Banc de Sang i Teixits el 2023 ens ha deixat aquestes bones notícies: L’any passat va continuar la tendència a l’estabilitat dels darrers deu anys amb un repunt destacat de les donacions de plasma, que van augmentar el 28% S’ha consolidat la recuperació de nous donants: un de cada deu donants ho ha fet per primera vegada aquest any passat Les dones continuen superant de manera significativa els homes per sisè any consecutiu i són també majoria entre els qui s’estrenen S’han pogut atendre les necessitats dels malalts d’arreu de Catalunya i transfondre a més de 70.000 persones Finalment durant el 2023 s’ha assolit el repte de les 1000 donacions diàries als centres hospitalaris i a les més de 4200 col•lectes d’arreu del territori

 • La CUA de la Plana Litoral de la Muga farà arribar un manifest a la Consellera d’Acció Climàtica i a l’ACA

  La CUA de la Plana Litoral de la Muga farà arribar un manifest a la Consellera d’Acció Climàtica i a l’ACA


  La Junta de Govern de la Comunitat d’Usuaris d’Aigua de la Plana Litoral de la Muga ha acordat un manifest per afrontar els reptes de la gestió de l’aigua a curt termini per a la Conca de la Muga, la conca hidrogràfica amb menys aigua del país, i la que presenta un risc més elevat de manca d’aigua per la població resident, fins al punt que la previsió, si no plou significativament, és que no hi haurà aigua per abastir a la població resident a finals de juny. Dins les propostes que es faran arribar hi ha que es realitzin les inversions necessàries per poder aportar aigua per a l’abastament de la població a través de vaixells, posar a disposició dessaladores mòbils o la creació de la Taula de l’Aigua de la conca hidrogràfica de la Muga per abordar la problemàtica de les necessitats i la gestió dels recursos hídrics a mig termini, entre d’altres.

 • EL MIRADOR-SOM i Junts per Castelló i Empuriabrava uneixen forces i reclamen un ple extraordinari per fer front a la sequera
 • 200 persones participen a la calçotada organitzada per l’agrupació escolta XOTS

  200 persones participen a la calçotada organitzada per l’agrupació escolta XOTS


  “Calxotada”, així és com han batejat la calçotada que han organitzat l’agrupació escolta de Castelló d’Empúries i que ha inclòs el primer concurs de salsa romesco. Unes 200 persones han gaudit d’un dia primaveral a l’exterior de la sala polivalent menjant per 10 euros calçots, botifarra a la brasa, beguda, pa amb tomata, salsa romesco i postres amb l’objectiu de col.laborar econòmicament en fer possible el projecte de voluntariat de final de curs i les activitats de les diferents branques de l’entitat. En aquesta calçotada popular, oberta a tothom, cadascú s’havia de portar plats, gots i coberts i a les brases s’hi han posat els pares dels escoltes que han estat els primers en col.laborar en aquesta proposta. Durant tot l’any els XOTS organitzen diferents activitats obertes al poble amb la idea d’anar recollint fons per a poder portar a terme els seus projectes. AEiG Xots és membre de Minyons Escoltes i guies de Catalunya. Eduquen infants i joves a través del mètode escolta i guia per deixar el món millor de com l'han trobat.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR