REGIDORS-Salvi Güell 27/04/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Repàs als punts del ple ordinari d’aquest dijous a Castelló

  Repàs als punts del ple ordinari d’aquest dijous a Castelló


  Després de l’estiu els plens a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries tornen al seu horari habitual. Aquest dijous a les 20h del vespre toca ple ordinari, una sessió que es preveu molt llarga degut a que l’ordre del dia inclou 27 punts més precs i preguntes.

 • Jornada de portes obertes de les classes de zumba al pavelló

  Jornada de portes obertes de les classes de zumba al pavelló


  De l’enquesta que es fa a la ciutadania va sorgir la proposta d’incloure a l’agenda formativa classes de zumba. Doncs bé com a novetat cada dilluns i dimecres de les 9.30h a les 10.30h del matí al pavelló municipal d’esports s’ofereix aquesta nova activitat. Avui per a promocionar-la s’ha realitzat jornada de portes obertes a la que hi ha assistit una vintena de persones. El preu i com inscriure’s es pot consultar a l’apartat de salut i creixement personal de l’agenda que podeu trobar a diferents espais públics del municipi. Com sempre s’intenten ajustar al màxim els preus per fer assequible a tothom les activitats, així la zumba costa 80 euros el quadrimestre amb sistema d’autoliquidació al web municipal. Encara hi ha temps per apuntar-s’hi. A banda de la zumba a l’apartat de salut i creixement personal de l’agenda formativa que va d’octubre a gener s’hi poden trobar tallers de memòria, gimnàstica de manteniment, qi qong, balls en línia, musicoteràpia cos actiu, classes de guitarra en grup, curs d’iniciació als escacs, dinamització dels parcs urbans de salut, teles acrobàtiques i ara també classes de zumba.

 • Castelló d’Empúries en alerta per què està en estat d'emergència per sequera

  Castelló d’Empúries en alerta per què està en estat d'emergència per sequera


  .Des d’aquest dimarts s’ha establert a 36 localitats catalanes que es troben en emergència per la sequera, una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia, la supressió del reg agrícola, la reducció del 25% dels consums d’aigua dels usuaris industrials, la reducció del consum d’aigua en els usos recreatius, la prohibició de l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes (públics i privats), la prohibició total de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials, piscines d’aigua dolça, la prohibició de netejar qualsevol vehicle excepte en establiments de neteja específics. Des de Castelló d’Empúries es demana responsabilitat individual per a complir-ho. La declaració d’emergència afecta a un total de 12 municipis de l’Alt Empordà: Cabanes, Cadaqués, Castelló d’Empúries, Figueres, Fortià, Llers, Riumors, Roses, Santa Llogaia d’Àlguema, Vilamalla, Vila-sacra i el Far d’Empordà.

 • Jornada científica a Roses per analitzar els impactes dels parcs eòlics marins

  Jornada científica a Roses per analitzar els impactes dels parcs eòlics marins


  . La V jornada de la Càtedra Oceans i Salut Humana a Roses s'ha centrat en l'estudi dels efectes dels parcs eòlics marins en zones de gran biodiversitat com el Cap de Creus. Els experts han presentat resultats i han destacat la importància de protegir les àrees marines protegides.

 • S’estudia com arranjar el Pas de Griells

  S’estudia com arranjar el Pas de Griells


  El Pas de Griells que passa sobre el riu La Muga és un passallís que connecta Castelló d’Empúries i Empuriabrava amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. És un vial molt utilitzat per transportistes, campistes, ciclistes i gent del territori per què a banda de permetre l’accés directe a aquest espai protegit també evita el pas per la comarcal 260, sobretot en èpoques de més volum de cotxes com és l’estiu. Des de fa uns mesos aquest pas s’està enfonsant com demostren les marques que van fer a la primavera tècnics de l’Ajuntament. Tot i que ara ens trobem en plena sequera el Pas de Griells quan hi ha llevantades suporta fortes corrents d’aigua. L’àrea més afectada per aquest enfonsament està senyalitzada i obliga als conductors a cedir el pas. Mentre no arriba la reparació, els tècnics de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament inspeccionen periòdicament el pas per comprovar amb les marques els centímetres que es va enfonsant i si hi ha risc de col.lapse. En el cas que aquesta tardor hi hagi alguna Mugada caldrà veure si el Pas de Griells resisteix la força de l’aigua.

MÉS NOTÍCIES: