Q.H.P. Castelló d'Empúries-Empuriabrava 28/04/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Inauguració de l’OktoberFest d’Empuriabrava

  Inauguració de l’OktoberFest d’Empuriabrava


  L’Oktoberfest es celebra cada any a la capital bavaresa de Munich des del 1810. La Comissió de Festes trasllada per uns dies la festa de la cervesa alemanya a la zona del Club Nàutic d’Empuriabrava on no hi falta la cervesa, el menjar i la música. Aquest dijous se n’ha fet la inauguració amb el tradicional brindis. Tot i que la comunitat alemanya a Empuriabrava és força representativa entre els assistents a la festa s’hi pot trobar gent d’arreu del món i fins i tot alguns hi van vestits com autèntics bavaresos.

 • Darreres activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

  Darreres activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible


  La celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Castelló d’Empúries s’ha programat pensant en activitats per a conscienciar i informar a la ciutadania com per exemple la xerrada titulada “La mobilitat sostenible i els vehicles elèctrics. Estalvi econòmic i ambiental general”. Aquesta setmana també hi ha hagut altres accions com el bus interurbà gratuït o l’exposició i conducció pràctica de vehicles elèctrics al Passeig Marítim. Aquest cap de setmana es clourà la programació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb una gimcana familiar organitzada pel GEIS aquest dissabte amb punt de sortida del pavelló a les 10h del matí i amb opció de fer-la a peu o en bicicleta i diumenge amb una bicicletada popular fins a la platja de la Rubina. La sortida és a les 10h des del rentador i està previst fer un recorregut circular amb esmorzar a mig camí a càrrec de l’organització.

 • Bona valoració de la temporada turística

  Bona valoració de la temporada turística


  Encetem la tardor i és hora de fer balanç de com ha anat en general la temporada turística. Des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ja s’han recollit les dades d’ocupació i de consultes a les oficines de turisme i a priori es considera que ha estat un bon estiu a l’espera de reunir-se amb els diferents sectors turístics i intercanviar impressions. Recordem que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha elaborat un Pla de Màrqueting per als pròxims tres anys, amb l’objectiu de continuar promocionant la destinació turística per tal d’aconseguir un major impacte en l’àmbit nacional i internacional. Aquest nou pla es basa en tres conceptes clau per al desenvolupament turístic: la desestacionalització, la sostenibilitat i la digitalització.

 • Sanitat investiga un brot de salmonel.losi originat al sopar medieval

  Sanitat investiga un brot de salmonel.losi originat al sopar medieval


  48 persones presumptament han resultat afectades per salmonel·losi després d'haver participat al Sopar Medieval de Terra de Trobadors. Tècnics del Servei de Vigilància Epidemiològica de l'Agència de Salut Pública a Girona estan investigant el brot, a petició del consistori. Aquesta infecció intestinal presenta diarrea, rampes abdominals, febre, mal de cap, nàusees i vòmits, entre 1 i 3 dies després de la infecció. El consistori puntualitza que prèviament a la celebració del festival va demanar i comprovar que totes les empreses i entitats que oferien servei de restauració disposaven del preceptiu certificat de manipulador d'aliments.

 • SOM demanarà explicacions sobre la neteja de la sorra de les platges

  SOM demanarà explicacions sobre la neteja de la sorra de les platges


  Durant setmanes el grup de SOM ha estat observant les feines de neteja i l’airejat de la sorra de les platges del municipi, analitzant el grau d’acompliment del plec de condicions tècniques que figura al contracte de CENET 06 SA, concretament les clàusules tècniques incloses en el seu article 5, de neteja i aeració a la platja, on diu que cada dia s’ha de raspallar, airejar i llevar la brossa i tots els objectes impropis que estan a la sorra a través de mitjans mecànics. Els regidors han recollit documentació audiovisual i han constatat que no s’estan netejant correctament les platges i que una de les màquines anomenada “Beach Tech 2800”, no lleva la brossa, només la pentina. El grup municipal de SOM exigeix al govern d’ERC, PSC i Demòcrates l’obertura immediata d’un expedient informatiu que, mitjançant un escrit, notificaran durant el proper ple ordinari de l’Ajuntament, que serà a finals de mes.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR