REGIDORES-Montse Mindan 29/03/2023

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • El Govern afegeix 8 municipis de l'Alt Empordà a la llista de zones tensionades per limitar

  El Govern afegeix 8 municipis de l'Alt Empordà a la llista de zones tensionades per limitar


  .El Govern ha decidit afegir 8 municipis de l'Alt Empordà a la llista de zones tensionades on es podrà limitar el preu del lloguer, segons ha anunciat la consellera de Territori, Ester Capella. D'aquests, Els 8 municipis de l'Alt Empordà són Cadaqués, Llançà, Roses, Peralada, Vilafant, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i l'Escala Territori ha iniciat els tràmits per afegir aquestes localitats a les 140 zones tenses ja en vigor, entre les quals hi ha Figueres. Així, en total hi hauran 271 poblacions catalanes on es podrà aplicar el topall dels lloguers, una mesura que cobrirà una zona on viuen més de 7 milions de persones, el 90% de la població. El topall dels lloguers és una mesura que té per objectiu que els nous contractes que se signin o la seva renovació no podran apujar la mensualitat i, en el cas que el propietari sigui un gran tenidor —concentri més de cinc pisos en una àrea tensionada o més de 10 fora d'aquesta zona—, si l'índex apunta a un import inferior, el preu del lloguer no podrà superar-lo. D'altra banda, els pisos que no hagin estat llogats en els últims cinc anys hauran de sortir al mercat d'acord amb el preu que determini l'índex a la zona. El BOE també limita la declaració d'àrea tensionada a tres anys. La mesura entrarà en vigor a partir d'aquest dissabte a Catalunya en ser l'única comunitat autònoma que ha demanat la seva aplicació. Els municipis inclosos en aquesta mesura es consideren poblacions "amb una oferta insuficient d'habitatge assequible" i que, per tant, compleixen els requisits "per implementar les mesures de contenció de les rendes" que marca la llei.

 • "Lliures Roses denuncia la manca d'accessibilitat als despatxos A l'oposició

  "Lliures Roses denuncia la manca d'accessibilitat als despatxos A l'oposició


  "Lliures Roses denuncia la manca d'accessibilitat als despatxos de l'oposició i la negativa de l'equip de govern a facilitar l'accés a altres sales de reunions de l'ajuntament fora de l'horari laboral." En l'última junta de portaveus celebrada abans del ple municipal del mes de març, el partit Lliures Roses ha expressat la seva preocupació per la manca d'accés a locals municipals per a les seves reunions internes, assenyalant un problema que afecta directament la transparència i l'equitat en l'àmbit polític local. El partit ha denunciat la negativa de l'equip de govern municipal a permetre'ls l'accés a locals municipals per a les seves reunions internes, la qual cosa ha generat dificultats en l'organització de les seves activitats polítiques. La situació es torna encara més urgent en considerar les limitacions de l'únic despatx assignat al grup polític municipal, el qual manca de dimensions adequades i accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. És important destacar que existeixen dues sales de reunions a l'Ajuntament de Roses que podrien resoldre aquest problema, però lamentablement s'ha denegat l'accés a aquestes instal·lacions des de l'arribada de l'actual equip de govern.

 • Taker de Lloret s'imposa en la batalla de galls del Roses Free Battle

  Taker de Lloret s'imposa en la batalla de galls del Roses Free Battle


  El Teatre Municipal de Roses va vibrar amb la quarta edició del Roses Free Battle, on Taker, representant de Lloret de Mar, va alçar-se amb el triomf en una competició plena de talent i enginy.

 • "Més que paraules". Muntatge poètic. 19 abril
 • "Paraula de dona". 22 abril

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR