Després del Ple Juliol 2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Castelló es mulla per l’esclerosi múltiple

  Castelló es mulla per l’esclerosi múltiple


  Coincidint amb la festa local de Sant Llorenç, la Fundació Santa Llúcia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha preparat una matinal solidària, a la zona esportiva “El CAU”. En el marc de la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” a partir de les deu del matí, nens i joves han pogut gaudir dels inflables aquàtics de la piscina. Mitja hora més tard, s’ha fet una Masterclass d’Aquagym. L’entrada a la piscina era gratuïta amb l’aportació solidària de 2€ que es destinaran a aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple amb serveis de neurorehabilitació i recerca. En el mateix espai es venia marxandatge a benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple. Les persones que han participat a la matinal podien compartir el seu ”repte” o participació en la campanya a través de les xarxes socials fent servir l’etiqueta #Mullat2022.

 • Castelló d’Empúries celebra la diada del seu patró, Sant Llorenç

  Castelló d’Empúries celebra la diada del seu patró, Sant Llorenç


  En el marc de la festa major de Sant Llorenç aquest dimarts a la nit hi ha hagut sardanes a la plaça dels Homes amb la Cobla Bisbal Jove. De fet, eren les sardanes que es fan cada dimecres però com que avui hi ha el castell de focs d’artifici es va decidir avançar-les un dia. La plaça plena de gom a gom presentava una imatge de les grans ocasions i els sardanistes no van deixar de ballar cap de les sardanes de l’audició. Aquest migdia a la Basílica de Santa Maria s’ha fet la missa en honor a Sant Llorenç, patró del municipi amb l’acompanyament de la Coral Castellonina sota la direcció de Josep Giralt i amb Ivan Joanals a l’orgue. Avui festa local els actes han continuat a la tarda amb concert i ball, un partit de futbol de veterans i el castell de focs d’artifici.

 • Instal·lat el Punt Lila i Multicolor per a la Festa Major de Roses

  Instal·lat el Punt Lila i Multicolor per a la Festa Major de Roses


  El Punt Lila i Multicolor va quedar instal·lat ahir al matí al recinte firal del Càmping Bahía,. destinat a informar, prevenir i abordar actituds masclistes i agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant el programa d’activitats de la Festa Major, oferirà servei del 10 al 15 d’agost D’aquesta manera es garanteix la proximitat del punt d’atenció a dues de les activitats que més públic atreuen durant la Festa Major, com són les fires i atraccions i els concerts de Barraques. Esther Bonaterra, regidora d’Acció Social i Igualtat remarca que amb els punts liles volen treballar entorn a quatre objectius clau: fomentar la igualtat i la no discriminació, lluitar contra la violència masclista, oferir informació i atenció en violència masclista i fer possible gaudir de la Festa Major amb llibertat i seguretat. Joan Plana Alcalde de Roses , vadir que aquest es un servei importants i que demostra el compromís de l’ajuntament per prevenir i evitar aquest tipus d’actituts, afegint que contràriament al que es podia pensar, quan es varen començar a veure aquest punts d’informació, ara per ara aquests serveis donen molt bona imatge, i va explicar el funcionament. El punt estarà atès en tot moment per un equip de professionals de la psicologia especialitzat en violència masclista i intervenció en crisi. En cas de veure o patir una agressió, cal dirigir-se al punt o bé trucar als telèfons d’emergències 112 o 900 900 120. Per donar a conèixer els serveis, es distribuîran cartells informatius per totes les barraques i espais del recinte, i també es col·locarà un altre amb els punts bàsics per fer de Roses una població lliure de sexisme. Les carpes, logo i cartells d’aquesta campanya han estat redissenyats per oferir una ràpida identificació. Amb aquesta campanya, l’Ajuntament de Roses amplia l’activitat dels punts lila i multicolor permanents instal·lats recentment al CAR Jove, a la Piscina Munipal i a la Policia Local, fent especial èmfasi i apropant el servei als espais d’oci nocturn.

 • Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple a Castelló d’Empúries

  Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple a Castelló d’Empúries


  Aquest dimecres, dia de Sant Llorenç, la Fundació Santa Llúcia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha preparat una matinal solidària, a la zona esportiva “El CAU”. L’activitat s’emmarca dins la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” i proposa un parell d’activitats per a totes les edats. L’aportació solidària serà de 2€ que es destinaran a aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple amb serveis de neurorehabilitació i recerca. Les persones que hi participin podran compartir el seu ”repte” o participació en la campanya a través de les xarxes socials fent servir l’etiqueta #Mullat2022. La campanya Mulla’t que va començar l’any 1994 és una acció de sensibilització social i solidaritat amb les 55.000 persones que tenen Esclerosis Múltiple a Espanya. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa, crònica i no contagiosa. Encara no existeix cura. Pot tenir causes genètiques però les causes exactes encara són desconegudes.

 • El 90% de la roba usada recuperada a Castelló d’Empúries té una segona vida

  El 90% de la roba usada recuperada a Castelló d’Empúries té una segona vida


  La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil han permès recuperar més de 7 tones a Castelló d’Empúries durant el primer semestre d’enguany, per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’equivalent a 29.200 peces de roba. El 90% tindran una segona vida, gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat (ocupació verda). A més, aquesta gestió del residu tèxtil ha evitat l’emissió de 44 tones de CO2. L’entitat, sense ànim de lucre, n’hi ha recuperat 7.228 kg de gener a juny per 6.403 en el mateix període de l’any passat: un increment del 12,9%. El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors de fàcil accés, que es buiden periòdicament per a garantir-ne un bon servei. Les 29.200 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). A Catalunya, cada persona consumeix anualment entre 21,5 i 26 kg de roba, però només es recull selectivament el 12% dels residus tèxtils, un total de 140.000 tones/any, que van a parar als abocadors, o bé s’incineren. Aquests residus s’han convertit en un problema global: en els darrers quinze anys s’ha duplicat el nombre de peces venudes a tot el món, mentre que la seva vida útil s’ha reduït prop d’un 20%. Recentment, s’ha presentat el Pacte per a la Moda Circular, un acord signat per 55 empreses i entitats per afavorir una transformació del sector del tèxtil. Entre els compromisos adquirits destaquen els de reduir entre un 5 i un 10% la generació de residus tèxtils; assolir entre el 25 i el 30% en la recollida selectiva d’aquesta fracció l’any 2024; i incrementar el percentatge de valorització material de la part recollida selectivament. En concret, entre el 55 i el 60% s’haurà de destinar a la preparació per a la reutilització i, entre el 40 i el 50%, al reciclatge dels residus tèxtils. D’altra banda, el Govern per a l’any 2025, planteja una reducció a tot el país del 10% d’aquests residus, respecte al generat el 2019, i d’un 25% per al 2030. Per aconseguir-ho, es plantegen mesures per fomentar la recollida selectiva i la seva reutilització, com ara l’obligació d’incorporar un lineal, o córner, de tèxtil de segona mà en superfícies comercials superiors als 1.200 metres quadrats.

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR