- Escrit per Empordà Televisió
Entre els dies 27 de juny i 15 de juliol es durà a terme el IV Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de Roses, organitzat per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses, amb la col·laboració de la Fundació Girona Regió de Coneixement.
Aquest matí s’ha iniciat el curs amb un acte de presentació i benvinguda als participants que ha comptat amb la presència de la directora de la càtedra, Gemma Domènech Casadevall, l’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué i el regidor de Cultura, Èric Ibáñez Martín.
Enguany ells treballs de camp es concentraran en l’excavació del claustre del monestir de Santa Maria de Roses, situat a l’interior del recinte de la vila medieval. Aquest espai és un dels més desconeguts per investigadors i visitants.
Per la seva part, Èric Ibáñez ha destacat que "l’organització d’aquest curs internacional, amb la presència i participació d’estudiants provinents de diferents punts d’Europa, contribueix a la internacionalització de la Ciutadella més enllà de la vessant turística
El treball pràctic es complementarà amb tot un seguit de conferències realitzades per experts que cada any tracten una temàtica específica. Enguany, el tema són els monestirs medievals.
Articles relacionats (per etiqueta)
-
L’ajuntament de Roses llegeix un comunicat abans del concert de Barraques
-
Resum de la Junta de Govern de Roses del dia 11 08 2022
-
Aprovat novament el projecte per construir una passera al Mas Oliva
-
Exhaurides les places en el primer del actes de la festa Major l’Escape Room
-
Comunicat de rebuig a l'agressió que va tenir lloc a la Festa Major de Roses
L'últim de Empordà Televisió
- Canons d’escuma en la festa més pirata de Roses
- L’ajuntament de Roses llegeix un comunicat abans del concert de Barraques
- Resum de la Junta de Govern de Roses del dia 11 08 2022
- Aprovat novament el projecte per construir una passera al Mas Oliva
- Les barraques comencen amb un ple després de dos anys sense concerts