L'HORA DE L'ALCALDESSA - Agnès Lladó 01/06/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Federico García Lorca i els germans Anna Maria i Salvador Dalí tornen a Figueres

  Federico García Lorca i els germans Anna Maria i Salvador Dalí tornen a Figueres


  .Amics dels Museus Dalí presenten una experiència que recorre els escenaris de l’amistat entre la família Dalí i el poeta granadí


  .Els germans Anna Maria i Salvador Dalí amb Federico García Lorca han estat protagonistes d’una nova activitat dels Amics dels Museus Dalí aquest dissabte. L’associació ha estrenat una nova ruta, una experiència que recorre Figueres a través dels diversos escenaris de l’amistat entre els Dalí i el poeta de Granada. La presentació de Lorca-Dalí a Figueres s’ha fet en dues sessions, donat el gran nombre de persones inscrites. A la primera hi han participat, entre d’altres, el segon tinent d’alcalde de Figueres, Josep Maria Bernils; la regidora de Cultura Mariona Seguranyes, i Josep Maria Joan director del Museu del Joguet. El president dels Amics, Carles Ayats, ha destacat que aquest projecte ha vist la llum després d’un llarg període de maduració iniciat després la presentació del llibre García Lorca en Figueres sota la cúpula del Teatre – Museu de Figueres l’any 2019. L’obra és fruit del treball dels estudiants Laia Genover, Èlia Gràvalos, Blai Higueras, Àlex Izquierdo, Joana Oliveras i Iliyan Vasilev de l’Institut Ramon Muntaner, coordinats pels professors Àngela Castaño i Joan Manuel Soldevilla, i editat per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent i la Universitat de Girona. “Esperem que aquesta experiència tingui continuïtat, davant de l’innegable interès que ha despertat la seva presentació”. I ha afegit: “Unir dues figures universals com Lorca i Dalí, és un actiu que la ciutat no pot desaprofitar”.

 • Reclamació per un debat públic sobre el trasllat de les estacions a Vilafant

  Reclamació per un debat públic sobre el trasllat de les estacions a Vilafant


  L'associació IAEDEN-SALVEM L'EMPORDÀ expressa la seva oposició al "Comissionat per la transformació ferroviària de Figueres" i demana un debat públic i una consulta ciutadana sobre el trasllat de les estacions de tren i autobús a Vilafant.

 • Figueres registra la segona major reducció de l'atur a Catalunya en l'últim any

  Figueres registra la segona major reducció de l'atur a Catalunya en l'últim any


  La taxa d'atur registrat a Figueres ha disminuït en un 10,24% des de l'estiu de l'any passat, situant-se només per darrere de Lleida entre les 25 ciutats més poblades de Catalunya. Aquesta xifra representa una millora significativa des de fa tres anys, quan l'atur era gairebé del 20%.

 • Figueres declara l'estat d'emergència per sequera i limita el consum d'aigua

  Figueres declara l'estat d'emergència per sequera i limita el consum d'aigua


  La ciutat de Figueres, juntament amb altres municipis, entra en estat d'emergència per sequera, amb un límit de consum diari per habitant de 200 litres. S'estableixen mesures d'estalvi d'aigua, incloent la prohibició del reg agrícola i la neteja de carrers amb aigua potable.

 • EL MIRADOR amb Joan Falgueras. Finalitza amb èxit la 2a edició del Taller de Bones Pràctiques d'Arquitectura a Figueres

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR