L'HORA DE L'ALCALDESSA - Agnès Lladó 01/06/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Figueres millora la seguretat de vianants i bicicletes a la carretera del Far

  Figueres millora la seguretat de vianants i bicicletes a la carretera del Far


  .Forma part del projecte Bicitranscat Poctefa per al desenvolupament d’un eix de mobilitat sostenible transfronterer


  L’Ajuntament de Figueres ha iniciat aquest mes de setembre les obres per a l’adequació de la seguretat dels vianants i bicicletes a la carretera del Far. Aquest ramal, que uneix les voreres del Passeig del Cementiri amb les voreres de la ronda Sud del Recinte Firal no tenia fins ara un itinerari segur per a vianants i bicicletes, tampoc era accessible ni il·luminat. La creació d’aquest itinerari segur i accessible donarà resposta a aquesta mancança, unint els dos extrems, des de la placeta del Cementiri fins la vorera per a vinanats i bicicletes de la Ronda Sud al recinte Firal. Les obres es divideixen en diferents trams (tal i com es pot veure al PDF adjunt: Tram 1: Es realitzarà un carril bici protegit, amb camins pavimentats i il·lumints a l’interior de la plaça. També es crearà una zona d’estada. Tram 2: Carril bici protegit en calçada, vorera accessible i il·luminada per a vianants. .

 • Acte públic de donació de la biblioteca vitivinícola d’Eduard Puig Vayreda a l'Ajuntament de Figueres

  Acte públic de donació de la biblioteca vitivinícola d’Eduard Puig Vayreda a l'Ajuntament de Figueres


  El fons conté prop de 2.000 obres de vitivinicultura, en diferents idiomes, d’abast cronològic que va del segle XVII al XXI, que permeten l’estudi de totes les regions vitivinícoles del món.


  L'Ajuntament de Figueres organitza un acte públic de donació de la biblioteca vitivinícola d’Eduard Puig Vayreda que tindrà lloc a l’Auditori dels Caputxins, el divendres 22 de setembre, a les set de la tarda. Hi participaran Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, Oriol Puig, fill de l'enòleg, Nati Vilanova, directora de la Biblioteca de Figueres i Jordi Masquef, alcalde de Figueres. El duet de violoncels format per Edgar Casellas i Irma Bau interpretarà peces de Schubert, Mascagni, Vivaldi i Puccini. L’any 2022, Oriol Puig Bordas, fill de l’enòleg i escriptor Eduard Puig Vayreda (1942-2018), va donar a l’Ajuntament de Figueres el fons bibliogràfic sobre vitivinicultura que havia aplegat el seu pare, amb la voluntat que el fons s’ubiqués preferentment a la Biblioteca Fages de Climent de la ciutat. Aquest fons conté prop de 2.000 obres de vitivinicultura, en diferents idiomes, d’abast cronològic que va del segle XVII al XXI, que permeten l’estudi de totes les regions vitivinícoles del món i de qualsevol temàtica vinculada amb la cultura del vi (història, mitologia, art, oficis, producció, gastronomia, ciència, tradicions, literatura, etc.).

 • L'anterior govern de Figueres reclama més seguretat a diverses zones

  L'anterior govern de Figueres reclama més seguretat a diverses zones


  L'exalcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i l'exvicealcalde Pere Casellas, han reclamat més seguretat a diverses zones de la ciutat.

 • Figueres manté Santa Creu i Sant Pere com a festes locals del 2024

  Figueres manté Santa Creu i Sant Pere com a festes locals del 2024


  L'Ajuntament de Figueres ha aprovat, per unanimitat, mantenir les dues festes locals més reconegudes de la ciutat, Santa Creu i Sant Pere.

 • Figueres recupera la campanya gastronòmica "Enfiga't"

  Figueres recupera la campanya gastronòmica "Enfiga't"


  Figueres recupera la campanya gastronòmica de la figa, que tindrà lloc del 18 al 24 de setembre amb la participació de 20 restaurants de la ciutat i la comarca i que porta el nom d’ “Enfiga’t”

MÉS NOTÍCIES:

         

TAMBÉ ET POT INTERESSAR