Anunci Demòcrates

L'HORA DE L'ALCALDE - Joan Plana 18/05/2022

Articles relacionats (per etiqueta)

 • El Coll de Banyuls torna a ser obert per a la lliure circulació.

  El Coll de Banyuls torna a ser obert per a la lliure circulació.


  Aquest divendres, veïns d’Espolla han obert de nou el Coll de Banyuls per facilitar als visitants de Catalunya Nord l’accés a la 26a. Fira de l’Oli i de l’Olivera del diumenge 22, com sempre han fet en les anteriors edicions. Fa més de dos anys que el govern francès va tancar arbitràriament diversos passos transfronterers. El del Coll de Banyuls és una via tradicional de comunicació entre el Rosselló i l’Alt Empordà. Mentre els responsables polítics dels dos estats responsables de la situació es reunien fa pocs dies i no prenien decisions per solucionar una situació injusta que afecta veïns i treballadors d’un costat i altre de la frontera, són els qui en pateixen les conseqüències que ho resolen. Els qui el proper diumenge s’acostin a la Fira de l’Oli i l’Olivera d’Espolla hi trobaran una parada de l’Associació reivindicant l’obertura del Coll i una de les pedres que fins aquest divendres bloquejaven el pas de vehicles. Els que vulguin podran escriure missatges per exigir que es mantinguin oberts tots els camins i carreteres transfrontereres.

 • A l'ADN KM0 parlem amb l'Ana Novella, pintora de Sant Pere Pescador
 • La ruta de les tapes i les fires de la rosa i la cervesa ja tenen dates

  La ruta de les tapes i les fires de la rosa i la cervesa ja tenen dates


  Les edicions de 2023 de la Ruta de les Tapes, Fira de la Rosa, Fira de la Cervesa i Festivalet, ja tenen dates. Promoció Econòmica de Roses continua així apostant per la realització d’esdeveniments d’impuls a la gastronomia i al comerç al llarg de l’any. Els empresaris de Roses aposten des de fa temps per aquesta mena de fires com es veu en la participació que any rere any va creixent. Promoció econòmica aposta per la organització d’aquests actes al llarg de l’any, i incidint en aquells períodes de fora de temporada alta que són més susceptibles d’atreure públic i visitants. D’aquesta manera, la Ruta de les Tapes tindrà lloc del 17 al 26 de març, la Fira de la Rosa entre el 8 i l’11 de juny, la Fira de la Cervesa del 13 al 15 d’octubre, i finalment, els dies 11 i 12 de novembre, en ple estiuet de Sant Martí, tindrà lloc una nova edició del Festivalet de Roses.

 • Dilluns s’obren les inscripcions per a l’Esquiada Jove 2023

  Dilluns s’obren les inscripcions per a l’Esquiada Jove 2023


  Dilluns s’obriran les inscripcions per participar a l’esquiada jove que l’àrea de joventut de l’ajuntament de Roses ha programat pel proper 4 de febrer. La sortida comptarà amb transport amb bus gratuït i totes les persones participants podran beneficiar-se d'un forfet a preu més econòmic. Les inscripcions per apuntar-se a l’activitat es poden realitzar a partir del proper dilluns a les instal·lacions del CAR Jove de Roses i romandran obertes fins exhaurir places.

 • La Flota pesquera de Roses començarà dilluns una veda de 2 mesos i mig

  La Flota pesquera de Roses començarà dilluns una veda de 2 mesos i mig


  Aquest era l’aspecte que presentava el port de Roses aquest mati, a dos dies d’iniciar la veda, a excepció d’una embarcació la resta a sortit a feinejar tot i el vent, ja que a part d’avui demà ser l’últim dia de pesca fins al proper 3 d’abril, ja que la confraria de Roses com la resta de les confraries gironines portaran a terme en els pròxims mesos una aturada biològica, per deixar refer-se als caladors. Palamós, va iniciar l'aturada l' 1 de gener. Port de la Selva, Llançà i Roses començaran el pròxim dilluns 23 de gener i no hi tornaran fins al 3 d'abril. Mentre que Blanes començarà la veda el 27 de gener i la mantindrà fins al 26 de març. D'altra banda, el govern espanyol ha anunciat que mantindrà, durant el 2023, el sistema d'ajudes aplicat l'any passat per compensar a la flota pesquera la reducció dels dies pesca que es va acordar al Consell de Ministres de la Unió Europea. La reducció dels dies de pesca serà d'entre el 7% al 3,5% i sempre que la flota adopti una d'aquestes dues compensacions: apostar per mesures de millora de selectivitat, amb xarxes que milloren el pas d'alevins o bé fer una veda de quatre setmanes consecutives. En aquest sentit, les confraries de la província han acordat el tancament del calador de la zona de l'1 de febrer a l'1 de març.

      

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR