REGIDORS SALVI GÜELL 18/05/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • ENDESA posa a disposició dels ciutadans un telèfon per a incidències en l’enllumenat públic

  ENDESA posa a disposició dels ciutadans un telèfon per a incidències en l’enllumenat públic


  A partir d’ara per a qualsevol incidència en l’enllumenat de la via pública cal adreçar-se al telèfon 900 928 789. És el número que ENDESA ha posat a disposició de la ciutadania de Castelló d’Empúries per tal de solventar qualsevol tipus de problema d’una forma àgil i ràpida. Aquest telèfon cal utilitzar-lo en cas de detectar alguna incidència a qualsevol punt de llum de l’enllumenat públic ja sigui per mal funcionament, averia general o manteniment dels fanals.

 • Exposició “Em sento groc formant part d’un univers” a l’escola Ruiz Amado

  Exposició “Em sento groc formant part d’un univers” a l’escola Ruiz Amado


  A banda de deixar anar la imaginació creant l’exposició “Em sento groc formant part d’un univers” els alumnes de l’escola Ruiz Amado s’han introduït en el món de les sensacions, els gustos, les olors... Amb el color groc com a fil conductor han creat un univers amb diferents planetes. L’exposició ja l’han pogut visitar els familiars i aquests dies també ho estan fent els alumnes de tots els cursos de l’escola. L’any passat es va fer el mateix projecte amb el color vermell com a protagonista.

 • L’Ecomuseu Farinera ja té una guia de lectura fàcil

  L’Ecomuseu Farinera ja té una guia de lectura fàcil


  L’Ecomuseu Farinera ha creat un guia de lectura fàcil, es tracta d’una guia que recull les principals màquines de la fàbrica de farina. Per a cada una d’elles s’ha creat una fitxa amb una breu descripció de la màquina, la seva història i un joc de preguntes. La Lectura Fàcil s’adreça a tothom i en especial a les persones amb dificultats lectores transitòries (persones nouvingudes, incorporació tardana a la lectura, escolarització deficient…) o permanents (trastorns de l’aprenentatge, diversitat funcional, senilitat…). En la guia la lectura fàcil s’utilitza un llenguatge senzill i directe, amb frases curtes que contenen una única idea i amb un ordre clar. Es defuig dels tecnicismes i vocabulari que no sigui estrictament necessari. I s’acompanya de fotografies que ho facin més entenedor per què l’accés a la lectura i a la informació és un dret. La guia es pot sol·licitar en visitar el museu o descarregar-la de la web.

 • Darreres places per a participar al “Com a casa”

  Darreres places per a participar al “Com a casa”


  El Centro al centre històric i l’Espai Alberes a Empuriabrava són els dos espais oberts de dilluns a divendres en horari de 16h a 19 hores per a participar al programa “Com a casa”. Aquest és un servei adreçat a alumnat del municipi d’entre 3r de primària i 4t de secundària que va néixer de la voluntat d’oferir a l’alumnat un espai al qual poder accedir després de les classes, ja sigui per a fer les tasques escolars, estudiar o llegir. A cada un dels dos espais del “Com a Casa” hi ha una monitora de lleure que dinamitza l’espai i fa un suport a l’alumnat en les seves tasques, tot i que l’objectiu principal és que l’alumnat en pugui fer ús de forma autònoma. Aquesta proposta és gratuïta i encara queden algunes places. L’alumnat inscrit pot acudir el servei els dies i hores que ho necessiti, el que s’entén com a entrada lliure. És a dir, un cop l’alumne/a presenta la seva inscripció, pot fer ús del servei els dies i hores que vulgui, sense necessitat d’establir una periodicitat concreta. Tot i ser concebut com un espai de reforç a la tasca escolar, quan els alumnes i les alumnes han finalitzat les seves tasques també es desenvolupen activitats lúdiques i de lleure, així com manualitats i activitats dirigides.

 • Dimecres hi ha donació de sang a Castelló d’Empúries

  Dimecres hi ha donació de sang a Castelló d’Empúries


  La Germandat de Donants de Sang amb delegació a Castelló d’Empúries enceta el 2024 amb la primera convocatòria de donació de sang de l’any a la sala municipal. Un any més els alumnes de l’institut col·laboren en aquesta convocatòria. Aquesta serà la darrera convocatòria de l’any que es fa ala sala municipal davant l’inici imminent de les obres de rehabilitació de l’edifici. Pel que fa a dades facilitades pel Banc de Sang i Teixits el 2023 ens ha deixat aquestes bones notícies: L’any passat va continuar la tendència a l’estabilitat dels darrers deu anys amb un repunt destacat de les donacions de plasma, que van augmentar el 28% S’ha consolidat la recuperació de nous donants: un de cada deu donants ho ha fet per primera vegada aquest any passat Les dones continuen superant de manera significativa els homes per sisè any consecutiu i són també majoria entre els qui s’estrenen S’han pogut atendre les necessitats dels malalts d’arreu de Catalunya i transfondre a més de 70.000 persones Finalment durant el 2023 s’ha assolit el repte de les 1000 donacions diàries als centres hospitalaris i a les més de 4200 col•lectes d’arreu del territori

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR