Anunci Demòcrates

EL CONTRAATAC 03/05/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Inauguració de l’exposició “Ocells de l’Empordà”

  Inauguració de l’exposició “Ocells de l’Empordà”


  Tret de sortida de la festa de La Candelera amb la inauguració d’aquesta exposició sobre els ocells de l’Empordà realitzada pels alumnes de 3º d’ESO de l’institut escola El Bruel d’Empuriabrava. Des de l’any 2020, arran de la pandèmia, la façana de la biblioteca s’ha convertit en una sala d’exposicions i aquesta és la quarta exposició que s’hi pot veure. En total hi ha participat 19 alumnes. El projecte ha comptat amb el suport dels professors d’Educació Visual i Plàstica de l’Institut i d’en Manel Puig i en Gerard Blanché pel disseny i el muntatge. Com l’any passat, la festa de La Candelera ha servit perquè alumnes dels centres escolars facin una proposta artística que es podrà visitar fins al 31 de març.

 • La muralla medieval del Convent de Sant Domènec digitalitzada en 3D

  La muralla medieval del Convent de Sant Domènec digitalitzada en 3D


  El Museu d’Història Medieval del Departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha rebut la memòria amb els resultats de l’excavació arqueològica realitzada recentment al Passeig arqueològic existent a la muralla medieval del tram de l’antic Convent de Sant Domènec, promoguda per l’Ajuntament i amb el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que ha inclòs la realització de l’aixecament fotogramètric i el modelatge en 3D de la muralla. La intervenció arqueològica es va realitzar durant deu dies, del 21 de novembre al 2 de desembre de 2022, i tenia com objectiu principal conèixer quina era l’estructura del passeig arqueològic d’aquest tram conservat de la muralla medieval, ran del talús, que originalment estava destinat a fossat, la seva cota de circulació i la forma originals, ja que també interessa condicionar l’espai per fer-lo visitable. La intervenció arqueològica ha inclòs les tasques d’aixecament fotogramètric del tram de muralla, que ha permès fer un estudi detallat dels paraments i establir les successives fases de construcció. I amb totes les dades obtingudes s’ha pogut realitzar i obtenir finalment un model en 3D de tot el tram de la muralla medieval del Convent de Sant Domènec, que inclou també la torre semicircular. L’excavació arqueològica ha estat dirigida per l’arqueòloga Anna Maria Puig i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha rebut una subvenció econòmica de l’OSIC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya de 6.598,00 €. En aquest espai patrimonial es fan al llarg de l’any diverses visites guiades amb motiu de jornades de patrimoni, organitzades pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.

 • L’Ecomuseu Farinera rep una subvenció per a la redacció del Projecte de renovació museogràfica

  L’Ecomuseu Farinera rep una subvenció per a la redacció del Projecte de renovació museogràfica


  L’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries ha rebut subvenció del Departament de Cultura per a la redacció del Projecte de renovació museogràfica de la seva exposició permanent dins la convocatòria de Subvencions per la implementació de programes estratègics i projectes específics dels museus – 2022. Aquesta proposta de renovació museogràfica respon a un dels objectius del pla estratègic del museu: disposar d’una proposta de valor que respongui de forma més directa als interessos i necessitats de la població. Una de les seves línies de desenvolupament és Revisar i prioritzar les línies argumentals del relat del museu per dissenyar i implementar accions de comunicació més eficients. La museografia actual va ser inaugurada l’any 2004 i, tot i que funciona prou bé, té un recorregut de millora considerable tant pel que fa a l’experiència de la visita com a la seva accessibilitat i sostenibilitat. En la nova proposta, l’exposició esdevé el nexe de comunicació entre el museu i la societat, un espai de diàleg entre persones, que dona lloc a noves mirades. Un entorn en el qual es produeixen transformacions, en què es parla dels problemes actuals i s’estimula el debat envers possibles solucions. Des del punt de vista del disseny es tenen en compte dos criteris a l’hora de plantejar-ne l’execució: sostenibilitat pel que fa als materials i accessibilitat universal, tant física com cognitiva.

 • Doble promoció per a noves altes i ex abonats a la Piscina Municipal de Roses

  Doble promoció per a noves altes i ex abonats a la Piscina Municipal de Roses


  La Piscina Municipal de Roses se suma al carnaval i ha preparat unes noves promocions, una per a noves altes durarà fins al 31 de març i permetrà a totes les persones que s’abonin per primera vegada a la instal·lació, gaudir d’una matrícula de només 20 € per a qualsevol tipus de quota mensual. L’altre per les persones ex abonades que faci més de 3 mesos que estiguin donades de baixa i al corrent de pagament, podran tornar a abonar sense haver de pagar la quota de matrícula d’entrada. En aquest cas la promoció finalitzarà el 28 de febrer. La Piscina Municipal de Roses és la primera instal·lació esportiva de les comarques gironines que obté el Segell de Qualitat atorgat pel Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC), amb la modalitat màxima de tres estrelles.

 • La cantant francesa Zaz, primera artista confirmada al Festival Sons del Món 2023

  La cantant francesa Zaz, primera artista confirmada al Festival Sons del Món 2023


  El Festival Sons del Món ja ha desvetllat la primera confirmació de la seva pròxima edició: La cantant francesa Zaz. L’autora d’èxits mundials com “Je veux” o “On ira” presentarà el seu cinquè disc, Isa, a la Ciutadella de Roses en el marc de la gira mundial “Organique Tour”. El concert de Zaz tindrà lloc el dia 3 d’agost a la Ciutadella de Roses i les entrades ja estan ala venda des de el passat 27 de gener. Zaz va publicar el seu cinquè disc Isa la tardor del 2021, un àlbum pintat amb emocions sinceres que va compondre durant el confinament de la primavera de 2020. Per a aquest nou àlbum va treballar amb el productor holandès REYN amb qui es va prendre el temps d’aplicar un color particular a cada cançó, amb una veu que no necessita cap introducció, tan vivaç com emotiva, i lletres directes que són alhora íntimes i personals. Al Sons del Món portarà un espectacle especial, enèrgic, positiu i, com sempre, amb "de la joie et de la bonne humeur" per viure la vie en rose. L’artista es mostra més propera que mai en aquesta gira on retorna a la seva essència. La 16a edició del festival delicatessen de l’Empordà, el Sons del Món, se celebrarà un any més exclusivament a la Ciutadella de Roses, un espai patrimonial i arqueològic, que és un dels escenaris més privilegiats de la Costa Brava.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR