Anunci Demòcrates

Q.H,P, CASTELLÓ D’EMPÚRIES EMPURIABRAVA 08/04/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Inauguració de l’exposició “Ocells de l’Empordà”

  Inauguració de l’exposició “Ocells de l’Empordà”


  Tret de sortida de la festa de La Candelera amb la inauguració d’aquesta exposició sobre els ocells de l’Empordà realitzada pels alumnes de 3º d’ESO de l’institut escola El Bruel d’Empuriabrava. Des de l’any 2020, arran de la pandèmia, la façana de la biblioteca s’ha convertit en una sala d’exposicions i aquesta és la quarta exposició que s’hi pot veure. En total hi ha participat 19 alumnes. El projecte ha comptat amb el suport dels professors d’Educació Visual i Plàstica de l’Institut i d’en Manel Puig i en Gerard Blanché pel disseny i el muntatge. Com l’any passat, la festa de La Candelera ha servit perquè alumnes dels centres escolars facin una proposta artística que es podrà visitar fins al 31 de març.

 • La muralla medieval del Convent de Sant Domènec digitalitzada en 3D

  La muralla medieval del Convent de Sant Domènec digitalitzada en 3D


  El Museu d’Història Medieval del Departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha rebut la memòria amb els resultats de l’excavació arqueològica realitzada recentment al Passeig arqueològic existent a la muralla medieval del tram de l’antic Convent de Sant Domènec, promoguda per l’Ajuntament i amb el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que ha inclòs la realització de l’aixecament fotogramètric i el modelatge en 3D de la muralla. La intervenció arqueològica es va realitzar durant deu dies, del 21 de novembre al 2 de desembre de 2022, i tenia com objectiu principal conèixer quina era l’estructura del passeig arqueològic d’aquest tram conservat de la muralla medieval, ran del talús, que originalment estava destinat a fossat, la seva cota de circulació i la forma originals, ja que també interessa condicionar l’espai per fer-lo visitable. La intervenció arqueològica ha inclòs les tasques d’aixecament fotogramètric del tram de muralla, que ha permès fer un estudi detallat dels paraments i establir les successives fases de construcció. I amb totes les dades obtingudes s’ha pogut realitzar i obtenir finalment un model en 3D de tot el tram de la muralla medieval del Convent de Sant Domènec, que inclou també la torre semicircular. L’excavació arqueològica ha estat dirigida per l’arqueòloga Anna Maria Puig i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha rebut una subvenció econòmica de l’OSIC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya de 6.598,00 €. En aquest espai patrimonial es fan al llarg de l’any diverses visites guiades amb motiu de jornades de patrimoni, organitzades pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.

 • Jaïr Domínguez malparla d’Empuriabrava a TV3 i el PP demana que rectifiqui

  Jaïr Domínguez malparla d’Empuriabrava a TV3 i el PP demana que rectifiqui


  Aquestes són les paraules que han ofès al Partit Popular de Castelló d’Empúries. El seu candidat, Agostino Avventurato creu que s’ha d’exigir una rectificació del periodista-humorista per malparlar d’aquesta manera de la marina d’Empuriabrava en el programa “està passant” de TV3.

 • Èxit de la presentació del llibre “Contes bruts”

  Èxit de la presentació del llibre “Contes bruts”


  Relacions familiars tempestuoses, salut mental o addiccions, són alguns dels temes de Contes bruts, el recull de contes que ha presentat Lluís Riera. El llibre publicat per l’editorial Neopàtria, és una crítica social que retrata la condició humana en situacions extremes que busquen provocar la reflexió al lector i que exploren els límits de la moralitat. Les històries curtes i contundents de Contes bruts, s’emmarquen en el realisme brut, un gènere literari que narra, de forma crua, episodis de la vida quotidiana, sense herois ni fets extraordinaris. Representat per autors americans com Charles Bukowski, Chuck Palahniuk o Donald Ray Pollock, el realisme brut ha estat poc explotat en la nostra llengua. Riera s’endinsa en el gènere sense complexos, amb un llenguatge directe i una mirada pròpia. Contes bruts és la primera obra de Lluís Riera, educador social, resident a Castelló d’Empúries i nascut a Artés (El Bages). La presentació s’ha fet aquest divendres a la capella del convent de Santa Clara.

 • 200 alumnes participen al concurs del cartell de Carnaval de Castelló

  200 alumnes participen al concurs del cartell de Carnaval de Castelló


  Falten poques setmanes per celebrar el Carnaval de Castelló d’Empúries i com cada any des de l’Ajuntament s’ha convidat als instituts del municipi a participar en el concurs de dibuix que serveix per triar el disseny del cartell i del programa de mà. El jurat quan ha fet la tria també ha trobat un disseny que es podrà aprofitar per Sant Jordi.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR