REGIDORES -Sílvia Ripoll 29/03/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Recepció institucional a la delegació de Beas pel 20è aniversari de l’agermanament


  Una delegació de regidors i regidores de l’Ajuntament de Beas de Segura, encapçalada pel seu alcalde, José Alberto Rodríguez, ha participat aquest migdia en la recepció oficial realitzada a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, juntament amb els representants municipals rosincs. Aquest ha estat l’acte d’obertura de la celebració del 20è aniversari de l’agermanament entre ambdues poblacions, que prosseguirà demà amb un acte commemoratiu i una degustació gastronòmica, oberts al públic, al Teatre Municipal. L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a la comitiva beasenca, tot agraint la seva visita. A continuació, ha convidat a l’alcalde de Beas, José Alberto Rodríguez, a signar el Llibre d’Honor de Roses, destacant que aquesta "és la quarta ocasió en què un representant del municipi de Beas signa en el nostre llibre d’honor, José Alberto Rodríguez ha destacat també aquest intercanvi i visites periòdiques mantinguts entre representants i veïns i veïnes de les dues poblacions A continuació, els dos alcaldes han fet un intercanvi d’obsequis: una edició del Pla Director per a la conservació del Castell de Beas de Segura i un quadre amb una olivera en relleu simbolitzant la tradició agrícola de Beas, han estat lliurades a l’alcalde de Roses qui per la seva part li ha fet entrega d’una reproducció en miniatura dels gegants de Roses i un llibre sobre la gestió municipal de la Ciutadella. A més, els dos alcaldes han fet un intercanvi d’insígnies amb els escuts dels dos municipis. Per últim, l’acte ha comptat amb la presència de representants dels tres clubs de futbol rosinc, AE Roses, Club Base Roses i Roses City, els quals han fet entrega a l’alcalde de Beas, gran aficionat al futbol, d’una camiseta de cada club, amb el nom de l’alcalde i el número 20 en commemoració del 20è aniversari A continuació les dues comitives s’han traslladat al Castell de la Trinitat, per visitar la fo

 • Els empresaris de Roses atorguen l’Arjau d’Honor a Ferran Adrià


  L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus va lliurar ahir a la tarda el primer premi Arjau d’Honor al xef Ferran Adrià, en agraïment a la seva trajectòria, que ha convertit Roses en un pol gastronòmic mundial. L’acte, que es va fer al Teatre Municipal de Roses, va comptar amb la presència de l’alcalde, Joan Plana; de la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech; del president de l’Associació, Miquel Gotanegra; del president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero; a més d’altres autoritats i representants del món empresarial. El president de l’Associació d’empresaris Roses-Cap de Creus ha indicat que, amb la seva excel·lent trajectòria i la seva creativitat constant, Ferran Adrià ha fet que Roses sigui coneguda arreu del món, Miquel Gotanegra, també va reclamar que no es deixi escapar la gran oportunitat que representa elBullifoundation per a Roses L’alcalde de Roses ha destacat que aquest guardó, torna a posar de manifest el reconeixement i l’immens agraïment de Roses envers el cuiner, gràcies al qual el nom de Roses s’ha donat a conèixer arreu del món. La directora general de Turisme, Marta Domènech, ha recordat que Ferran Adrià, ha posat Catalunya, l’Empordà i la Costa Brava en el mapa mental i vital de moltíssima gent i ha agraït la seva tasca. També ha remarcat que la gastronomia és un sector estratègic de Catalunya. També i traves de vídeo, el xef Joan Roca ha remarcat la gran feina i aportació en la gastronomia i el territori feta per Ferran Adrià. el xef Fermí Puig, també per vídeo ha recordat els inicis de Ferran Adrià i la gran tasca que ha fet i ha agraït als empresaris el reconeixement merescut al gran xef. Ferran Adrià a agraït el premi i les paraules de tots els que li van precedir i ha rebut de mans de la directora general de Turisme, Marta Domènech el primer premi Arjau d’honor.

 • Acte per commemorar el 20è aniversari de l’agermanament amb Beas de Segura

  Acte per commemorar el 20è aniversari de l’agermanament amb Beas de Segura


  Aquest dissabte 24 de setembre Roses ha previst un acte commemoratiu per la celebració del 20è aniversari de l'agermanament entre les poblacions de Roses i Beas de Segura a Jaén, en aquesta ocasió, Joan Plana alcalde de Roses i José Alberto Rodríguez actual alcalde de Beas de Segura, seran els encarregats de refermar aquest lligam, i ho faran al teatre de Roses inicialment es volia fer en el mateix espai on ara fa 20 anys els llavors batlles Carles Pàramo i José Munera de Beas varen signar oficialment l'agermanament el 15 de juny de 2002. Com dèiem l'acte inicialment estava previst a la Ciutadella de Roses, però les previsions meteorològiques han aconsellat canviar la seva ubicació al Teatre Municipal de Roses. La celebració ha vingut precedida de diferents reconeixements i recordatoris de l'efemèride, com la dedicació de la Revista de la Festa Major de Roses 2022 a l'agermanament, o la visita de l'alcalde i membres del consistori a la població de Beas durant la celebració de la darrera edició de les festes de San Marcos el passat mes d'abril.

 • Presentació de llibre Ossos de mar de Jaume Geli


  Anit a la biblioteca Jaume Vicens Vives es va presentar el llibre Ossos de mar de Jaume Geli, que forma part de la proposta plàstica que porta el mateix nom, que es realitza en diferents fases la primera la recollida de materials que retorna e mar, la construcció d’una forma escultòrica, per finalitzar amb la instal·lació d’aquesta a molts municipis d’on provenen les parts. El llibre es un poemari escrit entre troncs i mots en les aigües poètiques d’un litoral que dibuixa un traç nerviós des de Portbou a Blanes. Els poemes d’aquest llibre van acompanyats de fotografies de fragments de fusta, geolocalitzades a diversos indrets de la Costa Brava, i que esdevenen material escultòric. Durant la presentació Jaume Geli autor del llibre i Glòria Polls, es varen animar fins i tot a recitar alguns de poemes amb l’acompanyament de la guitarra per part del propi autor. La darrera part del llibre recorda uns fets passats, encara tendres, i enfila un principi de camí cap a un futur pròxim.

 • Resum de la Junta de Govern del dia 22 09 2022

  Resum de la Junta de Govern del dia 22 09 2022


  Felix Llorens ens ha fet els resum de la Junta de Govern celebrada aquest matí de la que destaca, l’aprovació de la programació de tardor hivern del teatre, l’aprovació del projecte de museïtzació de la Ciutadella de Roses, l’adjudicació del bar de la festa andalusa, l’adjudicació de la secretaria tècnica per als fons Next Generation i l’ aprovació del conveni Esport Blau.

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR