Anunci Demòcrates

L’HORA DE L’ALCALDE SALVI GÜELL 23/03/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • “El Pot Petit” visita el Ruiz Amado en el marc del projecte ”Bo, sa, d’aquí’

  “El Pot Petit” visita el Ruiz Amado en el marc del projecte ”Bo, sa, d’aquí’


  ‘Bo, sa, d’aquí’ és un projecte de l’empresa Grup Taleus. Amb ‘Mengem bo, fem música i som escola’ volen apropar artistes coneguts del panorama musical del territori als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes KM 0 i sostenibles i ofereixen una alimentació saludable i de proximitat. Avui en Pau del Pot Petit ha visitat l’escola Ruiz Amado. Els directius de l’escola, els responsable de catering i de cuina, els alumnes, els músics, els alcaldes i regidors… tots tenen un paper determinant en aquest projecte que ha culminat amb el lliurament del certificat a l’escola que demostra que estan fent una bona feina amb l’alimentació dels infants. L’objectiu del projecte és fer difusió dels menjadors escolars que treballen amb productors i comercialitzadors del país i fan arribar a la taula aliments de proximitat..

 • Presentació del llibre de poesia Paisajes del Iceberg

  Presentació del llibre de poesia Paisajes del Iceberg


  En aquesta ocasió la biblioteca de Castelló d’Empúries presenta un llibre de poesia de Juan Jesús Aznar, periodista que ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Paisajes del Iceberg és un volum editat per Edicions Cal·lígraf, de 102 pàgines, format per dos poemaris que l’autor ha anat creant amb el pas dels anys, al voltant de diferents centres d’interès. És una poesia reflexiva que parteix de la seva experiència i del pas dels anys, vitalista, ben empeltada al paisatge i l’entorn empordanès, que com diu al pròleg el també poeta Lluís Freixas, «exalta el sentit de la vida per ella mateixa». I si en el seu moment, el Pintor Daniel Lleixà va realitzar uns gravats per il·lustrar un dels poemes Ser, també inclòs en aquesta edició; en aquesta ocasió, Jordi Cassú, fotògraf castelloní, ha realitzat algunes fotografies artístiques del paisatge empordanès, per il·lustrar alguns d’aquests poemaris. Aquestes fotografies es podran veure també durant la presentació..

 • Ciudadanos veu necessari eliminar pals i cablejat elèctrics i telefònics

  Ciudadanos veu necessari eliminar pals i cablejat elèctrics i telefònics


  Fernando Fernández, portaveu del grup de Ciudadanos de Castelló d’Empúries continua insistint en la necessitat d’eliminar pals i cablejat elèctrics i telefònics aeris del municipi. Tot i que va presentar una moció sobre aquest tema en el darrer ple ordinari la proposta no va tirar endavant a les votacions.

 • La pastisseria Quer, millor Pa de Tramuntana del 2022

  La pastisseria Quer, millor Pa de Tramuntana del 2022


  La Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries i el Gremi de Flequers de les comarques de Girona han celebrat la festa de la sembra del blat a l’Ecomuseu Farinera. El matí ha començat amb una actuació infantil dels Pànids, molt pedagògica i entretinguda. Tot seguit s’ha ofert al públic que omplia la Sala del Blat un esmorzar de pa amb xocolata. L’acte ha continuat amb l’entrega dels premis del Millor Pa de Tramuntana 2022 i els millors productors de Blats. El premi al millor pa de tramuntana 2022 se l’ha emportat la pastisseria Quer de Port de la Selva, i els premis als millors blats del 2022 han estat per: Joan Oliveras (millor blat millorat), Jaume Roure (millor blat de força mitja) i Marc Colls (millor blat Florence Aurora). Tot seguit s’ha fet sobre el terreny una demostració de sembra de blat. Esdeveniments com aquests són importants per retre homenatge a la pagesia i al món rural, així com també a l’ofici de flequer..

 • Baixa el teló de l’Emporikids 2022

  Baixa el teló de l’Emporikids 2022


  Per tancar la temporada de teatre infantil a Castelló d’Empúries, l’Emporikids aquest cap de setmana ha portat l’espectacle titulat “Contes que vetllen per la igualtat”. La companyia Alma i la mar de contes amb aquest muntatge de titelles ha presentat contes amb valors per què el públic familiar reflexionés sobre aspectes com la llibertat, la igualtat i el respecte. Aquest espectacle s’ha programat per la proximitat amb la data del 25-N. Per acabar l’any, el III Cicle de Teatre Empori tancarà la programació amb Microteatre a càrrec de diverses companyies. Recordem que aquest concepte de format teatral consisteix en obres de 15 minuts representades en espais reduïts i per a un públic d’uns 15 espectadors per sessió.

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR