EN OBERT-Entrevista amb els germans Jordà Giró, de l'hotel Emporium, uns germans amb "Estrella"

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • Sopar de final de la sega a la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries

  Sopar de final de la sega a la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries


  La Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries dona per tancada la temporada del batre i ho ha volgut celebrar coincidint amb la festa major de Sant Llorenç amb un sopar amb els socis. Tot i la sequera que ens afecta a l’Alt Empordà els pagesos que treballen amb la cooperativa estan contents de com ha anat la collita del cereal. La part més positiva per aquest sector és que aquest any el gra s’ha pogut vendre a un bon preu. Molts dels pagesos que han participat en aquest sopar ara entren de ple a la campanya de la collita de la poma. Com arreu del país aquest any els pagesos castellonins també s’han vist afectats per la prohibició de cosetxar o embalar fins que s'ha aixecat l'ordre de restricció. .

 • Castelló d’Empúries acull un dels concerts de la Shubertíada

  Castelló d’Empúries acull un dels concerts de la Shubertíada


  La 30º edició de la Schubertiada de Vilabertran ha començat aquest dijous amb un concert de la soprano Marlis Petersen i diumenge al vespre passarà per la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries amb un concert molt especial ja que no cada dia es pot presentar el debut d’una artista de 96 anys. Enguany és el cas de l’organista Montserrat Torrent, una llegenda del seu instrument i referent femení en un món tancat a les dones. L’epicentre del programa és l’opus magnum de Johann Sebastian Bach, L’art de la fuga, que interpretarà l'Armida Quartett, considerat un dels millors quartets de corda d’Europa en l’actualitat; Torrent hi dialogarà des de l’orgue presentant obres contemporànies de Bach. Tot en el marc inigualable i majestuós de la Basílica. Montserrat Torrent és una de les intèrprets més destacades del nostre país. Les seves actuacions a l’orgue han estat i continuen sent un referent del més alt nivell, tant pel seu rigor acadèmic com per la seva calidesa i musicalitat. Als anys seixanta va ser pionera de la renovació d’un món de l’orgue entrat en decadència a conseqüència de la postguerra, en un moment en què ser organista, i especialment sent dona, significava nedar a contracorrent. Així i tot, anys més tard el seu llegat és enorme, i són innombrables els orgues que ha tocat i els deixebles que ha tingut. La Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Música i un doctorat Honoris Causa són alguns dels reconeixements que ha assolit, però el més extraordinari de Montserrat Torrent és que als 95 anys continua amb una activitat imparable oferint concerts i fent enregistraments arreu. Un prodigi de la natura de què encara podem gaudir..

 • L’homenatge a Ray Charles enceta el 6º Festival Nàutic Jazz

  L’homenatge a Ray Charles enceta el 6º Festival Nàutic Jazz


  Aquest any el 6º Festival Nàutic Jazz d’Empuriabrava, un dels pocs que no s’ha aturat en temps de pandèmia, va d’homenatges. Amb el concert titulat “Ray and Me” el cantant Emmanuel π Djob ha rendit tribut a Ray Cahrles. El septet ha omplert l’escenari de la plaça de les Palmeres d’energia amb temes més coneguts de Charles, un dels músics i cantants més importants del segle XX ja que va saber crear una música amb un estil únic combinant la tradició del jazz, el blues i el gòspel fent que els seus èxits segueixin seduint a melòmans de tot el món. Amb entrada gratuïta encara queden dos dijous més per gaudir del bon jazz a la fresca..

 • El castell de focs d’artifici tanca la festa major de Sant Llorenç

  El castell de focs d’artifici tanca la festa major de Sant Llorenç


  Castelló d’Empúries ha tancat els 6 dies de festa major de Sant Llorenç amb el castell de focs d’artifici a la zona del rentador. D’aquesta manera els castellonins i castellonines s’han acomiadat d’una festa major que ha recuperat l’energia anterior a la Covid ja que s’han pogut organitzar en plena normalitat alguns dels actes que es van haver de suprimir des de fa dos anys per culpa de les restriccions de la pandèmia com el correfoc i la trobada gegantera. La supressió de les cadires als concerts, la desaparició de les mascaretes i el fet de no haver-se d’apuntar a una llista per assistir a qualsevol acte han permès recuperar les ganes de sortir al carrer i participar de forma massiva a tots els actes programats. Tot i que el castell de focs d’artifici va servir per tancar una gran festa major, els castellonins saben que molt aviat tocarà celebrar un altre gran esdeveniment, el Festival Terra de Trobadors. Castelló d’Empúries ara passa el relleu al seu municipi veí, Roses que acaba de donar el tret de sortida a la seva festa major..

 • L’Orquestra Internacional Maravella omple la pista de la sala polivalent

  L’Orquestra Internacional Maravella omple la pista de la sala polivalent


  Puntualment a les 19h de la tarda començava a la pista poliesportiva exterior de la sala polivalent el concert de l’Orquestra Internacional Maravella, una de les orquestres amb més anomenada del país per celebrar la diada de Sant Llorenç. Amb aquest cartell no és estrany que s’omplissin totes les cadires i taules que la comissió de festes havia preparat per a l’ocasió. El concert, pensat per al públic més adult, va repassar algunes de les cançons més conegudes d’artistes espanyols i internacionals de tots els temps. Un cop finalitzat el concert, la mateixa orquestra Maravella va oferir un animat ball a tots els assistents que va finalitzar just abans de començar el castell de focs d’artifici. El públic va poder gaudir des de la mateixa pista exterior de la polivalent de l’espectacle pirotècnic..

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR