Anunci Demòcrates

EL CONTRAATAC - 14/03/2022

Mitjà

Articles relacionats (per etiqueta)

 • ERC lamenta que l'Ajuntament de l'Escala deixi perdre subvencions per no presentar-se a les convocatòries

  ERC lamenta que l'Ajuntament de l'Escala deixi perdre subvencions per no presentar-se a les convocatòries


  ERC L’ESCALA LAMENTA QUE L’AJUNTAMENT PERDI SUBVENCIONS PER NO PRESENTAR-SE A LES CONVOCATÒRIES

  Al ple ordinari del mes de febrer, el grup republicà ha explicat que el consistori ha perdut l’oportunitat de rebre fons europeus per temes tan importants com l’accessibilitat, l’habitatge de lloguer social o la transformació energètica. Esquerra Republicana l'Escala, durant el ple ordinari del mes de febrer, ha lamentat que el govern deixi escapar moltes de les subvencions a les quals podria optar per no comparèixer a les convocatòries. Des d'ERC s'han detectat fins a 4 convocatòries de fons next generation on l'Escala hauria pogut concórrer i no ho ha fet, perdent així la possibilitat d'accedir a un import total de prop de 500ME que es reparteixen entre tots els municipis que accedeixen a les subvencions. A més, les convocatòries on no s'ha concorregut són convocatòries per temes cabdals i molt necessaris a l'Escala que tenen a veure amb l'accés a l'habitatge, l'accessibilitat als edificis públics i la instal•lació de sistemes d'energia renovables en edificis privats. Les subvencions que els republicans han detectat que s'han perdut per incompareixença són, com a mínim aquestes quatre: Foment de l'accessibilitat als espais d'atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya, programa d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, ajuts a la construcció d'habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients i programa d'impuls a la rehabilitació d'edificis públics, on s'hi podrien haver presentat projectes com el de la Casa del Mar, Can Maset o inclús Mas Vilanera. Aquesta inacció també es veu quan es repassa l'activitat en altres àmbits, com per exemple en l'execució de polítiques contra violència de gènere que venen subvencionades pel pacto de estado contra violència de genero, subvenció que dona el govern espanyol a tots els municipis. Aquest 2022 a l'Escala li tocaven 10.673,48€, dels quals l'Escala només ha justificat 5.839,48€, deixant perdre quasi 5.000€ d'aquesta convocatòria per no justificar-los i, per tant, per no executar-los en polítiques tan necessàries com les polítiques de lluita contra la violència de gènere. "És imprescindible que reforcem l'àrea de subvencions de l'Ajuntament i que ajudem als tècnics de totes les àrees a assumir aquesta feina. I si no és possible, que ho encarreguem a qui calgui per a no perdre recursos. Invertir a aconseguir aquests recursos segur que ens farà guanyar a tots, sobretot als veïns i veïnes de l'Escala que són qui, finalment, gaudeixen dels beneficis de totes aquestes polítiques", va dir la portaveu republicana Etna Estrems Fayos.
 • Preveuen una inversió de 6,5MEUR a la terminal de Vilamalla

  Preveuen una inversió de 6,5MEUR a la terminal de Vilamalla


  Els Pressupostos de Catalunya 2023 tiraran endavant gràcies a l’acord que ha arribat el govern de la Generalitat amb els Comuns i el PSC. A la província de Girona s’invertiran 156 Milions d’Euros, una xifra que suposa un 40% més. 6,5 milions d’euros es destinaran a millorar la versatilitat i les prestacions de la terminal de Vilamalla. Un pas important per potenciar el transport transfronterer de mercaderies per ferrocarril.

 • Es presenta la nova programació de l’Oficina Jove

  Es presenta la nova programació de l’Oficina Jove


  El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres presenten la nova programació de l’Oficina Jove. Entre les novetats destaca el desplegament de professionals especialitzats en inclusió sociolaboral i la reobertura del Buc d’Assaig situat a les instal·lacions de l’Oficina Jove.

 • Dos itineraris reconeguts com a ‘eixos ferroviaris prioritaris’ per la CE

  Dos itineraris reconeguts com a ‘eixos ferroviaris prioritaris’ per la CE


  La Comissió Europea escull la connexió Barcelona-Figueres-Monpeller i Barcelona-Figueres-Toulouse com a eixos ferroviaris prioritaris . Forma part dels 10 projectes ferroviaris d'arreu d'Europa seleccionats. Aquest nomenament significa rebre un finançament per desenvolupar aquests eixos. A més Figueres també formarà part d'un altre eix prioritari: el tren nocturn entre Barcelona i Amsterdam.

 • 109.013 d’ajudes al sector oví i cabrum de l’Alt Empordà

  109.013 d’ajudes al sector oví i cabrum de l’Alt Empordà


  El Departament d’Acció Climàtica abona 2,7 M€ a 638 ramaders del sector oví i cabrum pels ajuts de la Política Agrària Comuna de 2022 a nivell de tot Catalunya. Pel que fa a la comarca de l’Alt Empordà s’atorguen 109.013 euros d’ajudes a 24 ramaders.

MÉS NOTÍCIES:

         

NO ET PERDIS:

TAMBÉ ET POT INTERESSAR