El festival FotoLimo llança la seva 6a edició amb una vintena d'exposicions i esdeveniments sobre el tema de les fronteres interiors

  • Publicat a Agenda

 

"Els centres artístics Lumière d'Encre (Ceret, Occitanie) i NegPos (Nimes, Occitanie) així com el centre de creació visual Aladeriva (Portbou, Catalunya) presenten la sisena edició de FotoLimo, un festival transfronterer de fotografia i arts visuals on el tema principal és la FRONTERA, abordada en el sentit més ampli de la paraula ".

 

“El festival té lloc entre les ciutats de Cerbère i Portbou de l'17 a el 26 de setembre de 2021"

 

"FotoLimo té la particularitat de ser l'únic festival transfronterer de fotografia i arts visuals d'Europa amb, a cada costat de la frontera franco-catalana, les localitats de Portbou i Cerbère. Ofereix un espai de reflexió per pensar la frontera com un espai de connexió i no de separació, fomentant la creació artística, l'educació i la investigació al voltant de les seves múltiples manifestacions”.

 

En la seva sisena edició, FotoLimo presenta exposicions d'artistes consolidats com Sanne de Wilde amb "L'illa dels daltònics", un retrat dels illencs de Micronèsia amb discapacitat visual en què l'artista convida a l'espectador a entrar en un món de somnis de colors, o Lourdes Grobet amb "Equilibri i resistència - Estret de Bering", que evoca l'esperit dels primers grups nòmades i posa en relleu com l'espai virtual redefineix la mobilitat de l'ésser humà en l'actualitat.

 

El festival també presentarà als artistes emergents seleccionats entre les 400 propostes rebudes després de la convocatòria de projectes "Fronteres interiors", Sina Niemeyer, Giulia Ferrari, Lucie Hodiesne, Gabriela Rivera Lucero i Irina Shkoda, així com els tres projectes convidats dels artistes Yanahara Mauri, Jean-Pierre Hercourt, John Kalapo.

 

Els col·lectius també estaran en primer pla amb RUIDO Photo exposant "The Backway", un projecte transmèdia sobre les principals rutes migratòries d'Àfrica a Europa basat en investigacions periodístiques i imatges documentals, i "Mirades Creuades" de "Collective 220" és una narració fotogràfica que explica la història del territori algerià en la seva multiplicitat. En el marc de la convocatòria "Frontera", oberta als alumnes i ex alumnes de l'escola de fotografia L'Observatorio de Barcelona, ​​es presentarà a Portbou una selecció de 30 fotografies sobre el tema de les fronteres, abordat en el sentit més ampli del terme.

 

Darrera modificació elDimecres, 01 Setembre 2021 16:54