Aquest novembre comença el nou cicle de teatre de La Cate de Figueres

L’Entitat cultural de Figueres, tot i les circumstàncies incertes i les restriccions per la COVID-19 segueix amb la seva programació.

 

Malgrat el moment d’incertesa que vivim i la dificultat que això suposa per tirar endavant el seu projecte cultural, La Cate, tal com ha fet amb el seu cicle de música ’66 Butaques’, no s’atura i segueix amb la seva programació cultural i enceta un novembre trepidant amb 3 obres de teatre.

El 15 de novembre estrenem l’obra ‘Sopa de Pollastre amb ordi’, d’Arnold Wesker, amb la companyia ‘El Partiquí’. La història transcorre entre 1936 i 1956 i ens narra la desintegració progressiva d’una família jueva comunista per l’adveniment del feixisme a Espanya i Alemanya, pel desgast produït per les guerres i per la pèrdua del model que representava la Unió Soviètica. La força dramàtica de l’obra rau en la necessitat dels personatges de comprometre’s políticament i en la diferent manera com reaccionen davant d’aquesta necessitat a mesura que la realitat social els va desencantant.

Tot seguit, el 21 de novembre arriba l’obra ‘Mentiders’, adaptació de la companyia ‘Guspira Teatre’ de la comèdia d’Anthony Neilson. Una obra delirant, que ens demostra que si alguna cosa es pot complicar, es complicarà. Dos policies estúpids, una mica en la línia de Laurel i Hardy tenen l’encàrrec, una nit de Nadal, de comunicar a una parella d’edat avançada que el seu fill ha mort en un accident de trànsit.

I el 29 de novembre, ‘La ciutat Llunyana’, una obra entre el teatre i el cabaret, que parla del Paral·lel de Barcelona anterior a la guerra civil (el que va néixer als anys 20 i va desaparèixer al gener de 1939), amb una acció que succeeix l’últim dia de l’ofensiva franquista en un petit teatret mentre els dos protagonistes, una cupletista i el seu pianista, hi actuen. Amb Mireia Ros i Carles Marigó i dirigit per Evelyn Arévalo.

Mitjà