Els càmpings gironins reben el guardó de Turisme Responsable de la Generalitat

Amb els Guardons del Turisme de Catalunya 2019, el Govern reconeix el sector turístic català i la contribució que genera al país i a escala internacional

Els càmpings gironins han rebut aquest vespre el guardó de Turisme de Catalunya 2019, en la categoria de Turisme Responsable, per les nombroses iniciatives impulsades pel sector en aquest àmbit . 

Segons el Govern, “els càmpings gironins han destacat pels nombrosos premis i reconeixements rebuts tant de l’Estat Espanyol com d’Europa per l’excel·lència en el servei, la relació qualitat/preu i les seves polítiques mediambientals i sostenibles. Aquesta aposta ferma els ha portat a liderar un model de turisme responsable on el medi ambient, la sostenibilitat, la cultura i la proximitat són les claus. És en aquest punt on l’Associació de Càmpings de Girona actua com a dinamitzador i catalitzador d’iniciatives de turisme responsable, així com de facilitador d’eines i oportunitats amb l’objectiu que els càmpings associats puguin adoptar mesures responsables en els seus establiments. Des de l’Associació han impulsat onze iniciatives que van des del turisme accessible i inclusiu al foment del cicloturisme, passant per la promoció dels productes de proximitat (quilòmetre zero), la distinció en qualitat ambiental, la promoció de la cultura catalana o la responsabilitat social corporativa en els càmpings gironins.” 

El guardó l’ha recollit, el president de l’Associació, Miquel Gotanegra, de la mà del president del Govern Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón, en un acte  que ha tingut lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Gotanegra ha agraït la gran implicació dels càmpings gironins en l’àmbit del turisme responsable que ha fet possible rebre aquest reconeixement institucional, el més prestigiós de Catalunya.