El musicòleg Antoni Madueño posa en marxa el cicle 'música medieval a Sant Pere de Rodes'

L’artista també oferirà un taller de polifonia medieval que inclourà un concert final en què s’acompanyarà de Lucia Samitier i Arturo Palomares 

El cicle es tancarà a l’octubre amb el concert del quartet Mos Azimans que interpretaran les peces del seu primer treball discogràfic 

Després de l’èxit de l’any passat, el monestir de Sant Pere de Rodes torna a programar la proposta Música medieval a Sant Pere de Rodes. Antoni Madueño, el reconegut musicòleg i intèrpret dedicat al repertori medieval, és el gran protagonista d’aquest cicle d’activitats amb diverses propostes que tenen lloc al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre. 

La propera activitat tindrà lloc aquest diumenge, 18 d’agost, amb el concert El cor és un castell, amb un repertori de lírica de trobadors medievals. L’actuació tindrà lloc a un espai de gran bellesa: l’església de Santa Helena de Rodesque, de forma excepcional, acollirà aquest concert de música. Serà una proposta molt exclusiva, ja que el recinte només té capacitat per a una cinquantena de persones. Per això, qui estigui interessat en aquesta proposta excepcional, cal que faci reserva prèvia. 

Els dies 23 i 29 d’agost, hi ha programada dins del monestir de Sant Pere de Rodes l’activitat Reconstrucció d’instruments i cant medieval. Al llarg dels dies programats, l’artista combinarà la interpretació de repertoris medievals a l’església de Sant Pere de Rodes amb la construcció en directe d’un instrument medieval. Es tracta de rèpliques dels instruments musicals de la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll

A banda d’aquestes propostes, Madueño també oferirà un taller de polifonia medieval, el 7 de setembre, amb una aproximació divulgativa als cants medievals. Aquesta proposta finalitzarà, el mateix dia, amb un concert del mateix Madueño que s’acompanyarà de Lucia Samitier i Arturo Palomares. Els tres músics oferiran diverses peces de músiques litúrgiques antigues. A més, els participants del taller que ho desitgin també participaran en el concert. 

El cicle de músiques medievals es tancarà amb el concert del quartet Mos Azimans que interpretaran les peces del seu primer treball discogràfic En un Miralh, un treball centrat en cançons del trobador Bernat de Ventadorn i justament enregistrat al monestir de Sant Pere de Rodes. L’actuació tindrà lloc el dia 11 d’octubre a les 19h a l’església de Sant Pere de Rodes.

Totes les activitats són gratuïtes però és imprescindible fer reserva prèvia. Les places a les activitats són limitades. Cal tramitar la reserva al correu electrònic reservesspv.acdpc@gencat.cat o als telèfons 972 387 559 i 972 194 238.