9a EDICIÓ del cicle PUNT DE LECTURA 2019 a Agullana

Per 9è any consecutiu els jardins de la societat La Concòrdia acullen un programa de xerrades sobre literatura contemporània en el qual participen narradors que durant el darrer any hagin publicat una novel·la. 

El cicle està organitzat per l’Ajuntament d’Agullana i coordinat per Enric Tubert i té l’esponsorització d’empreses locals i el recolzament de la llibreria 22 de Girona. Aquesta iniciativa té els seus antecedents en les diverses convocatòries de l'esdeveniment anomenat (RE)VISIONS que es feia a l’espai de l’antic Asil Gomis i que tenia com a epicentre una exposició d’art contemporani i s’acompanyava de tota mena d’actuacions teatrals, recitals de poesia, presentacions de llibres i concerts. 

Aquell plantejament va deixar de ser viable en rehabilitar-se l’espai de l’antic asil i convertir-lo en l’actual centre de dia i d’aquí va derivar el plantejament actual que vol posar en valor un espai com els jardins de la societat La Concòrdia i fer arribar la veu de diferents narradors al públic de llocs petits i perifèrics com és el cas d’Agullana i és un intent de no resignar-se a quedar fora del circuit cultural del país. 

En aquesta ocasió les sessions seran els divendres a partir de la segona setmana de juliol i quatre setmanes d’agost. L’horari de les cinc primeres xerrades serà a 2/4 de 8h i les dues darreres a les 7h del vespre. La darrera de les sessions està previst de fer-la a la plaça de l’església del veïnat de l’Estrada, amb motiu de la seva festa major. 

El format dels actes és el de xerrada col·loqui, amb un presentador que introdueix l'autor convidat, un segon moment en el qual l'autor o autora parla de la seva novel·la i de la seva manera d'entendre el fet d'escriure narrativa en llengua catalana i un tercer moment de col·loqui amb els assistents. La nòmina dels autors que ja han passat per aquest cicle en edicions anteriors és molt ampla i es pretén ampliar- la en aquesta 9a edició.