Els infants de l’Hospital de Figueres arribaran al quiròfan en un cotxe elèctric

 

  • La joguina es farà servir per a traslladar els nens i nenes des de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés fins a la porta del quiròfan
  • El concessionari Garatge Plana - Mercedes-Benz ha cedit aquest vehicle descapotable de color blanc, que s’ha batejat com a “Turbo”

 

 

A partir d’avui, tots els nens i nenes que hagin de ser intervinguts a l’Hospital de Figueres seran traslladats des de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) fins a l’entrada del Bloc Quirúrgic en un cotxe elèctric. Es tracta d’un vehicle cedit pel concessionari Garatge Plana - Mercedes-Benz, descapotable i de color blanc, que s’ha batejat amb el nom de “Turbo”. Fins ara, aquest recorregut es feia en cadira de rodes.

Hi podran pujar els infants fins als 6 anys i el pot conduir la criatura mateix o bé ho pot fer el zelador mitjançant una aplicació de mòbil. El que no canvia és que la família acompanyarà l’infant durant tot el trasllat. 

L’objectiu d’aquesta mesura és humanitzar l’assistència i fer més agradable l’estada a l’hospital. Uns factors que en el cas de la mainada prenen encara més importància que en els adults, ja que sovint no tenen capacitat per comprendre la situació. A més, dotar el trasllat fins al quiròfan d’un component lúdic ajudarà a reduir-los l’estrès, el nerviosisme i la por.

L’acte de donació s’ha fet aquest matí a l’Hospital de Figueres, i ha comptat amb l’assistència de dos representants del concessionari Garatge Plana - Mercedes-Benz, el gerent Ernest Plana i Marta Canet, el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, la directora d’Infermeria, Paqui Abulí, i la responsable de la UCSI, Montse Vidal.