ERC demana la dimissió del Tinent d’Alcalde Francesc Guisset per la situació de la policia local de Llançà

El portaveu d’ERC, Guillem Cusí, considera que el regidor d’Interior no pot seguir afrontant les seves àrees en un clima de desconfiança i retrets cap als treballadors municipals.

Arran de la denuncia del passat mes de desembre de la policia municipal de Llançà en que s’alertava de greus mancances de material, de personal i a les dependències policials, els grups de l’oposició varen demanar responsabilitats i explicacions al regidor d’Interior. El ple va comptar amb l’assistència de bona part dels agents de la policia municipal, a qui el regidor Guisset s’hi va referir en diverses ocasions acusant-los d’irresponsables.

 

Guisset, que en l’anterior ple va afirmar taxativament que “l’Ajuntament no te cap problema amb la Policia ni aquesta a la inversa” (acta del ple de 03/12/18), va mantenir aquest posicionament malgrat les evidències que l’oposició li va retreure: 4 agents ja han sol·licitat marxar en comissió de serveis a altres comissaries de la demarcació, i la resta d’agents de carrera ho podrien estar valorant. Segons Cusí “el problema ja no és la inoperància i incapacitat del regidor per gestionar el problema, sinó el fet d’agreujar-lo per moments, entre altres coses, per negar-se a admetre’l”. Mesos després de les primeres queixes, els agents continuen sense cobrar hores extres, sense el material necessari per a realitzar les seves tasques del dia a dia (PDA’s, alcoholímetre, impressores, grua municipal, etc.) i unes instal·lacions de les dependències policials mínimament adequades, a falta de la nova comissaria, que ja va caure del pressupost l’any passat i no s’ha contemplat per aquest 2019.

 

L’altre tema candent, va ser la problemàtica que s’arrossega amb el Museu de l’Aquarel·la, després de l’acomiadament del director i net del fundador del Museu J. Martínez Lozano, Eduard Martínez. A preguntes de Guillem Cusí, la regidora de Cultura, Sònia Sarola, no va saber respondre al per què no s’havia convocat la Junta General del Patronat del Museu, després que aquest perdés la figura del director, i no s’hagi aprovat el pressupost per l’exercici 2019 o, fins i tot, s’hagin “descuidat” de la celebració del 30è aniversari del Museu el passat 22 de gener. Segons Cusí “a hores d’ara no sabem qui realitza la programació, la gestió o la promoció del Museu. S’han saltat els estatuts, porten més d’un any sense convocar la Junta General que no tan sols no ha aprovat el pressupost 2019, sinó que no tenen coneixement oficial de l’acomiadament del seu Director. Sense aquest el Museu va a la deriva, fins el punt que no han realitzat ni tenen previst realitzar cap acte commemoratiu pels 30 anys de la fundació de l’únic museu de l’aquarel·la de Catalunya”.

anuncia't a la televisió