Explosió de fe mística presideix la segona fase de l’exposició Dalí-Rafael. Un somieig prolongat

L’obra de Dalí substitueix Verge de la rosa de Rafael

Avui s’ha inaugurat la segona fase de l’exposició Dalí-Rafael, Un somieig prolongat, que compta amb Explosió de fe mística, com a obra central de Salvador Dalí. L’exposició, que té lloc a la Sala de les Loggies del Teatre-Museu Dalí de Figueres ha estat presentada per Montse Aguer, directora dels Museus Dalí.

La Fundació Dalí presenta per primera vegada una mostra que es desenvolupa en dues fases. El projecte titulat Dalí-Rafael. Un somieig prolongat s’ha organitzat gràcies al préstec temporal de l’oli Verge de la rosa de Rafael, amb motiu de la campanya “De gira per Espanya”, que s’inclou dins la celebració del bicentenari del Museo del Prado. Fins al dia de Reis es va poder veure l’obra de Rafael i a partir de demà dimarts 15 de gener es veurà l’obra de Dalí que la substitueix, Explosió de fe mística en el centre d’una catedral, executada entre els anys 1959 i 1974.

Les dues pintures van acompanyades de dibuixos, llibres, fotografies i de la projecció de fragments de diverses entrevistes a Dalí.

anuncia't a la televisió