En Ferdy ha començat avui el seu 4rt viatge solidari en bicicleta.

Aquest divendres a les sis del matí, el rosinc Juan Manuel Fernández, ha iniciat el seu quart viatge solidari en bicicleta a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer. Viatge que l’ha de portar a la ciutat de Fàtima, Portugal, en tan sols 8 dies. Les persones i empreses que hi vulguin col·laborar poden fer el seu donatiu, a la seu de la Fundació, o bé a la Drogueria Ferdy de Roses.

Després de preparar les alforges que aquest any ha canviat pel carret que duia enganxat al darrera de la bicicleta, on porta les mudes, les eines i el material necessari per si té alguna averia, el rosinc Juan Manuel Fernández, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, ha sortit de casa a les sis del matí per començar el seu quart viatge solidari en bicicleta a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer.

Després de visitar Sevilla, Santiago de Compostela i Huelva en les tres primeres edicions, Juan Manuel Fernández s’ha fixat aquest any com a destí Fátima.

Això vol dir que haurà de pedalar els quasi 1.500 km que separen Roses d’aquesta ciutat portuguesa, amb l’únic objectiu d’ajudar als malalts de càncer de la població.

Abans d’emprendre aquesta aventura solidària, en Joan ens ha explicat que aquest any es troba més preparat físicament i també amb moltes ganes d’afrontar aquest nou repte, que si tot va bé ha de finalitzar el dia 19 d’octubre.

Regidor d’Epsorts que aquest matí ha sortit de casa seva amb una comitiva de vuit membres del Club Ciclista Roses que l’han acompanyat una part del recorregut d’aquesta primera etapa.

El repte que s’ha proposat en Joan aquest any és fer els 1.500km, fins arribar a la localitat de Fàtima, per anar a visitar el santuari que porta el mateix nom de la població, en tant sols 8 dies.

Això vol dir que en Juan haurà d’afrontar etapes de molt més de 150km amb desnivells positius importants i jornades maratonianes de moltes hores sobre la bici, sense companyia alguna.

Aquest any però, no serà tant feixuc completar-lo com en les primeres edicions, ja que amb el canvi del carret per les alforges, ha fet que disminueix el pes que porta al darrera de la bicicleta. Enguany també compta amb una bicicleta més moderna i actual, que li ha cedit el propietari de Bicis A Punt, la qual li permetrà guanyar comoditat i reduir l’esforç de la pedalada. Aquests canvis espera que l’ajudin a retallar temps de cada una de les etapes.

Pel que fa a la vessant solidaria, la intenció d’en Joan, és que empreses i particulars del municipi facin el seu donatiu, comprant cada kilòmetre a 2€, i així aconseguir un bon pessic pels malalts oncològics del municipi.

En Juan ha començat la seva particular aventura avui a les sis del matí amb una etapa d’entre 160 i 210km, que l’ha de portar fins a Vic o Manresa.

Mitjà