Figueres estudia denunciar Endesa pels talls de subministrament

L'equip de govern de Figueres convoca una junta local de seguretat per aquest divendres en la que tractarà els talls de llum que pateix el barri del culubret degut a l'elevat consum dels cultius interiors de marihuana.

El barri del Culubret ha patit talls diaris del subministrament elèctric des del passat 26 de juliol. El consistori ha comptabilitzat des de llavors més de 40 interrupcions que han suposat més d’un centenar d’hores sense llum.

L’equip de govern ha posat en coneixement de l’Agència Catalana de Consum l’informe dels talls de subministrament per estudiar les denúncies que Indústria pot interposar contra la companyia Endesa per un presumpte incompliment de contracte.

Aquests problemes estan majoritàriament provocats per la utilització fraudulenta de la xarxa elèctrica. Les línies pateixen un sobreconsum i provoquen un sobreescalfament dels centres de transformació. En molts casos, els infractors utilitzen l’electricitat per mantenir a cost zero els muntatges que fan possible les plantacions interiors de marihuana. Així ho determina una auditoria externa sobre l’estat de les línies elèctriques del sector que s’ha realitzat a petició del consistori.

L’equip de govern considera “inadmissible” la situació que viuen els veïns del barri del Culubret. Afecta els habitatges, però també l’enllumenat públic” i equipaments prou importants com la residència geriàtrica Els Arcs.

Aquest mateix dilluns, inspectors de l’Agència Catalana s’han desplaçat fins a Figueres per analitzar la denúncia municipal. Marta Felip, ha convocat d’urgència la Junta Local de Seguretat per aquest divendres, per tractar exclusivament la problemàtica. També ha sol·licitat una reunió urgent amb la directora general d’Endesa a Catalunya per reclamar una solució immediata que passi per més inversió en les instal·lacions i evitar el frau elèctric

Mitjà