34a edició de la popular Gran Cavallada de Peralada

El passat diumenge, Peralada va acollir la 34a edició de la tradicional Gran Cavallada, que ja s'ha convertit en un clàssic del sector a la comarca. Com ja és de costum, l'acte va atraure forces genets i grups de cavallistes de tot Catalunya i en especial els de l'Alt Empordà i la demarcació de Girona. Aquesta activitat ja ha esdevingut també un clàssic dins del calendari de festes de tota la comarca.

 

La concentració es va fer a partir de les 10 del matí, a l'entrada del poble. La desfilada pel centre històric va iniciar-se a dos quarts de dotze, on es varen veure genets de totes les edats, a cavall o en carruatges guarnits amb les millors gales. Que varen sortir de l'esplanada de darrere el cafè del centre per anar pels carrers del poble, passant pel carrer de l'hospital, la pujada de la Costa de les monges, la plaça de la Barceloneta, la plaça Gran , passant per davant l'ajuntament, carrer Sant Joan I el camí de la Garriga, per tornar a l'esplanada d'on varen sortir, a l'acte també hi varen participar els representants del pubillatge local i la Pubilla Comarcal de l'Alt Empordà

Després de la desfilada es varen fer les demostracions de doma. D'alguns dels participants, la festa va cloure amb un dinar de germanor a la sala del cafè del centre.

Mitjà