9.000 abonats sense llum per la forta tramuntana

Les fortes ràfegues de vent hora ahir a la tarda a Roses van provocar una averia elèctrica que va deixar sense llum a 9.000 abonats de diversos municipis de l’Alt Empordà. El municipi més afectat va ser Roses on 8.713 abonats van quedar sense electricitat durant més de mitja hora.

 

La tramuntana continua bufant a la comarca de l’Alt Empordà i ho fa amb molta força. A part de diversos problemes en les embarcacions amarrades a diferents ports de la comarca un altre de les problemàtiques que ha causat el fort vent, de moment, ha estat el tall de llum que ahir a les 18.08 i a les 18.41 va succeir a varis pobles de la comarca però sobretot a Roses. En total 9.000 abonats del municipi van quedar sense llum durant diversos minuts. En algunes zones fins i tot es va arribar a la mitja hora sense cap mena de connexió elèctrica. Segons ha informat la companyia Endesa un fort cop de tramuntana ha fet que una de les línies que alimenta gran part de la vila hagin patit danys. El cop de tramuntana que les ha danyat era de 80 km/h. Això ha passat a les 18.07 segons també ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.

Pel que fa al segon tall elèctric que s’ha produït a Roses i també als municipis de Pedret i Marçà, Vilajuïga i Llançà s’ha produït 30 minuts més tard. Només a la vila de Roses ha afectat a 8.713 abonats. Tot i que s’ha restablert el servei elèctric en aquest municipi el vent continua bufant amb molta força. No serà fins la tarda d’aquest dijous quan la tramuntana començarà a minvar. El Servei Meteorològic de Catalunya també ha publicat un avís pel mal estat del mar. En aquest sector de l’Alt Empordà es podran veure onades que podran arribar als quatre metres d’alçada.

Mitjà