Amelló (Cs): “Donem suport als veïns i no entenem que l'alcalde vagi a manifestar-se contra si mateix, això del Culubret és també responsabilitat seva”

El portaveu de Cs a Figueres, Héctor Amelló (Cs): “els veïns estan farts dels talls de llum, i amb raó. Necessiten una solució urgent”

“L'actitud de l'alcalde amb els talls de llum al Culubret ens sembla hipòcrita i electoralista quan ell i el seu partit són responsables directes del que està succeint per tots aquests anys de deixadesa”. Així de contundent s'ha mostrat el portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, en saber que l'alcalde de la ciutat pretén assistir a una manifestació organitzada pels veïns del barri pels talls de llum. “Donem suport als veïns en les seves reivindicacions legítimes perquè estan farts dels talls de llum, i amb raó, però no entenem que l'alcalde vagi a manifestar-se contra si mateix, ha d'assumir la seva responsabilitat i fracàs. Quin serà el següent absurd: demanar la seva pròpia dimissió?” ha postil·lat.

“El PDeCat porta anys sense fer res, mirant cap a un altre costat i sense escoltar a Cs quan li ha traslladat les queixes dels veïns, els quals únicament reclamen un servei de qualitat que l'Ajuntament, la Generalitat i l'empresa elèctrica han de proporcionar sense excuses perquè els veïns no són responsables del problema sinó víctimes”,ha especificat.

Per a Amelló, la decisió de l'alcalde Jordi Masquef “és una maniobra purament demagògica perquè com no vol veure una manifestació en contra llavors opta per manifestar-se també a veure si cola”. El regidor ha recordat que “és responsabilitat de l'ajuntament i la Generalitat” solucionar els talls de llum i ha considerat “irresponsable” que el govern intenti desviar l'atenció cap a la companyia elèctrica i altres administracions sense assumir la seva pròpia responsabilitat. “Precisament el govern té un informe tècnic municipal en el qual diu, literalment, que les línies estan correctament dimensionades per a garantir un correcte subministrament als veïns que s'ha estimat hi ha a la zona”.

“El problema de fons és que està fallant l'administració local i la Generalitat” ha insistit Amelló, qui ha recordat també que el govern del PDeCAT i la resta de partits independentistes “han rebutjat les mocions de Cs al Parlament que exigeixen precisament posar remei a la situació que viuen els veïns del Culubret”.

D'altra banda, el portaveu taronja ha lamentat que “amb el gener tan avançat encara no tinguem ni tan sols un esborrany de pressupostos municipals”, cosa que posa de manifest “que el PDeCat segueix sense rumb”. A més, ha anunciat que “davant la passivitat” del govern local exigirà “un pla integral per al barri del Culubret i resta de la zona oest on el govern detalli minuciosament la inversió que preveu realitzar en aquests barris”.